Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile

Det løber mig koldt ned ad ryggen, når man som far til små børn ved, at der er fuldvoksne mænd, der ser dem som et seksuelt objekt. Vi har desværre set eksempler på, at har det været for nemt for dømte pædofile, at falde tilbage til gamle ubehagelige vaner. Derfor sætter vi nu hårdt ind over for pædofile.

Det er hjerteskærende at vide, at nogle børn skal traumatiseres resten af livet, fordi myndighederne ikke har haft styr på deres pædofile i kommunen. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan tage skrappere midler i brug. Straffen for at gentage det meddelte forbud, vil fremover betyde 2 års fængsel. Vi giver domstolene rammerne til at straffe hårdere, end de hidtil har haft mulighed for. Derudover vil vi gøre det lettere at forbyde dømte pædofile at være sammen med børn f.eks. i svømmehaller. Her giver vi muligheden for at forbyde den dømte, at være i samtlige svømmehaller i kommunen.

 

Samarbejdet med myndighederne skal forbedres, så det bliver nemmere at holde styr på pædofile. Det betyder at samarbejdet mellem politiet og kriminalforsorgen skal styrkes, så politiet ved præcis hvem den dømte er, samt hvad denne er dømt for. Derudover skaber vi også rammerne for at bekæmpe pædofili. Det er vigtigt at den pædofile ikke gentager sin forbrydelse. Derfor styrker vi også behandlingen af pædofile.

 

Pædofili er en grim ting. Vi skal gøre alt hvad vi kan, for at stoppe disse forbrydelser, især af dem der allerede er dømt. Denne aftale er et stort skridt i den rigtige retning, så vi forhåbentlig får stoppet overgreb på børn, før de sker.