Vi skal bekæmpe ISIL

Borgerkrigen i Syrien har nu varet i fem år og har resulteret i hundredtusindvis af dræbte og at millioner er på flugt. Eftervirkningerne af krigen mærker vi også i Danmark, hvor der er pres på vores grænser og hvor terrortruslen er skærpet på grund af Islamisk Stats kapacitet til også at foretage angreb i Europa.

Det er åbenlyst, at det internationale samfund har grebet alt for sent ind i Syrien. Katastrofen har blot fået lov til at blive værre og værre, alt imens Islamisk Stat er vokset frem af det syriske kaos. Nu truer Islamisk Stat også vores egen sikkerhed. Dels har organisationen vist sig i stand til at foretage angreb i Europa, sådan som vi så med det voldsomme terrorangreb i Paris i november. Derudover så fungerer Islamisk Stat som en magnet på radikaliserede unge, der ønsker at kæmpe under islamisternes sorte fane. Alene fra Danmark er det 150 person, der er taget til Syrien og Irak for at kæmpe for det såkaldte kalifat.

Vi kan ikke blot blive ved med at se til på Islamisk Stats barbariske handlinger, og derfor har et flertal i Folketinget truffet den vanskelige beslutning at sende danske soldater i kamp ved at udvide den mission vi hele tiden har haft til Irak. Nu kan danske soldater også bekæmpe terroristerne i Syrien, samtidig med at selve missionen bliver udvidet med flere jagerfly, et transportfly og specialstyrker.

Det er dog alt andet end nemt at sende danske soldater i krig. Imidlertid kan Danmark ikke bare læne sig tilbage og håbe på, at alle andre klarer problemerne for os. Islamisk Stat har bevist, at de repræsenterer en ondskab, som vi er nødt til at sætte en stopper for. Vi kan ikke ignorere, at terrorangrebene rundt omkring i Europa også truer vores egen sikkerhed, men der er dog brug for mere end en militær indsats. Flygtningestrømmene bliver større og større og derfor er der brug for en massiv genopbygning. Det er nødvendigt, at Danmark bidrager med en civil indsats. Sammenlagt har Danmark bidraget med over en halv milliard kroner om året til indsatsen overfor civile syrer, der er blevet fordrevet inden for Syriens grænser, eller som bor i flygtningelejre i nærområdet.

Danmark støtter de fredsforhandlinger der finder sted for tiden, for uden en varig fred, så nytter den militære indsats ikke meget Det er vigtigt, at parterne mødes omkring forhandlingsbordet, men der er dog intet at forhandle med terrorister om. Jeg er glad for, at Danmark og resten af den internationale koalition begynder at tage ansvar i Syrien og jeg er stolt over, at Danmark yder så markant et bidrag.