Vi frygter ikke fremtiden

Danmark er et dejligt land, men vi kan sagtens gøre det endnu bedre. Vi vil styrke og udvikle Danmark, ikke fastholde landet i gamle og uholdbare mønstre. Vi tror på, at vi kan skabe en bedre fremtid, hvis vi strammer os an – og fører en ansvarlig samfundspolitik. 

Vi behøver ikke stort anlagte kampagner for at undskylde for den politik, vi går ind for. Man kan regne med, hvad vi siger. Vi siger, at vækst i den private sektor er vigtigere end vækst i den offentlige sektor. Det er nemlig sådan, vi får råd til at finansiere vores velfærdssamfund i fremtiden, hvor der vil være flere ældre at forsørge og færre til at forsørge dem. Den opgave er hård – men vi frygter den ikke. Derfor lavede VK-regeringen reformer af skat, efterløn og pension, og derfor skal vi fortsætte ad samme spor i fremtiden. Skatten på arbejde skal sænkes, så det kan betale sig at arbejde for flere. Et godt, fast arbejde er den bedste velfærd.

Folketingsvalget nærmer sig, og dermed skal der steges valgflæsk, så det kan lugtes i hele landet. Befolkningen er træt af politikere, der lover ét og gør det præcis modsatte efter valget. Og sådan fører vi ikke politik i Venstre. Vi regner ikke med at få flertal alene eller at kunne bestemme alt, men vi arbejder altid for at trække tingene i den rigtige retning, og vi vil aldrig gå på kompromis med vores principper.

Vi tror nok på vælgerne til ikke at gemme os bag floskler som ”nødvendighedens politik”, vi står ved vores holdninger. Vi er ikke bange for at mene noget, og vi er slet ikke bange for at sige tingene åbent og ærligt før et valg. Vi siger åbent og ærligt, at vi må prioritere midlerne. Derfor vil vi satse på at styrke væksten, få gang i beskæftigelsen og på at åbne Danmark mere for de villige og lukke Danmark mere for de uvillige. På den måde kan vi ruste Danmark til fremtiden. Det er en målsætning, som vi aldrig vil opgive, uanset resultatet af næste valg.