Venstre sikrer millionstøtte til Filmby Aarhus

Venstre har i forbindelse med den netop indgåede filmaftale sikret 28 millioner til de regionale filmfonde, hvoraf Filmby Aarhus modtager 7 millioner over de næste fire år. Det er en glædelig nyhed for Aarhus og ikke mindst filmmiljøet i Østjylland.  

”Filmby Aarhus er en kæmpe succes, som der nu kan bygges videre på de næste fire år. Det betyder, at vi kan få opbygget et ægte filmmiljø i Aarhus, og dermed skabe et alternativ til den københavnske filmbranche. Det er godt for kreativiteten og for hele den danske filmbranche,” fastslår Michael Aastrup Jensen.

I den tidligere filmaftale blev støtten til regional filmudvikling givet udelukkende til Det Danske Filminstitut, som derefter refunderede de ekstraudgifter, som københavnske filmproducenter havde ved at producere udenfor hovedstadsområdet. Det princip gør den nye filmaftale op med, og dermed åbner det op for en yderligere økonomisk styrkelse af Filmby Aarhus. 

”Den tidligere ordning virkede fuldstændig forkert. De fleste af midlerne blev bare brugt på transport- og hoteludgifter i stedet for til egentlig filmproduktion. Nu skal samtlige 28 millioner kroner primært bruges lokalt. Jeg er sikker på, at den nye ordning kommer til at betyde flere og bedre film,” fortæller Michael Aastrup Jensen.

I forbindelse med filmforhandlingerne lykkedes det samtidigt Venstre at sikre, at Cinemateket fremover ikke er forbeholdt hovedstaden, men at filmene skal ud i hele landet. Dermed får Aarhus og resten af Østjylland også glæde af de gamle filmperler, som Cinemateket i dag opbevarer og kun viser for biografgængere i det københavnske.

 

Michael Aastrup Jensen

Filmaftalen gælder fra 2015-19 og er indgået med opbakning fra samtlige af Folketingets partier.