Venstre ser fremad

Det indeværende folketingsår er ved at nærme sig sin afslutning. I Venstre ser vi tilbage på et år i, hvor vi har været konsekvente og konstruktive i vores oppositionspolitik. Vi har forhandlet os frem til lavere selskabsskatter, højere beskæftigelsesfradrag, lavere topskattegrænse og lavere afgifter.

Vi ser dog samtidig fremad og erkender, at Danmark fortsat er udfordret på en lang række områder.

Danmark har reelt været uden vækst de seneste par år, alt imens vi ligger i den absolutte bund i internationale vurderinger af landes vækstudsigter for de kommende år. Vores konkurrenceevne er dalende og vi sakker agterud i forhold til vores nabolande.

I Venstre ser vi udfordringerne i øjnene og arbejder hver dag målrettet på at bringe Danmark på rette kurs. 

For at vi kommer tilbage på sporet og får gang i væksten, er det alfa omega at flere danskere kommer i arbejde. I dag er over 800.000 voksne danskere offentligt forsørget. Det er en menneskelig og økonomisk katastrofe for Danmark, som vi ikke har råd til.   

Flere danskere i arbejde kræver fortsatte arbejdsmarkedsformer, et moderniseret kontanthjælpsloft og en jobreform, som sikrer, at det bedre kan betale sig at tage skridtet fra ledighed ind på arbejdsmarkedet.

Samtidig kræver det også, at der skabes flere arbejdspladser, inden for den private sektor. Private arbejdspladser er forudsætningen for velfærd og kan kun sikres ved at skabe gunstige vilkår for erhvervslivet. Vi fremtidssikrer således velfærden ved at reducere byrderne for erhvervslivet og ikke ved at bruge flere penge på en af verdens, i forvejen største, offentlige sektorer. Når regeringen påstår, at vi skal vælge mellem udgiftsstop i den offentlige sektor og velfærd, tager de derfor fejl.  I Venstre vælger vi begge dele.

Mere vellykket integration og en mere konsekvent udlændingepolitik vil også bidrage til væksten. Familiesammenføringslovgivningen strammes op, og kriminelle udlændinge bør udvises. Med andre ord skal Danmark være åbent for dem, der kan og vil og mindre mindre gæstfrit Danmark for dem, der ikke vil integreres.

 Alt i alt har Danmark det bedre i dag end i går. Vi har gjort en del, men der er brug for yderligere reformer for, at den danske økonomi atter får vind i sejlene. Venstre er klar til at gøre, hvad der skal til. I dag, i morgen og i fremtiden.