Venstre leverer varen

Venstre er trukket i arbejdstøjet og knokler for at levere resultater. De sidste fire år har danskerne været vant til stribevis af brudte løfter, og en regering der helt rutinemæssigt mente det stik modsatte af, hvad den var gået til valg på. 

Venstre holder, hvad vi lover – og derfor er den kolde sommer blevet brugt i ministerierne på at igangsætte en lang række initiativer. For det første var det bydende nødvendigt at ændre kurs på udlændingeområdet. Venstre foreslog under valgkampen at gennemføre et såkaldt ”straksindgreb”, der med det samme skulle gøre det markant mindre attraktivt for asylansøgere at tage til Danmark. Det er allerede ved at blive gennemført og med udgangen af denne måned træder reglerne om den nye integrationsydelse på SU-niveau i kraft.

Det samme gælder regler om optjeningsprincip for børnepenge og folkepension, så flygtninge ikke længere stilles bedre end danske statsborgere.

Imens Venstre sad i oppositionen gentog vi kravet om at genindføre BoligJob-ordningen den ene gang efter den anden. Det må næsten have været trættende for læserne af nærværende avis konstant at høre det samme krav fra Venstre.

Det er slut nu, for knapt var stemmerne talt op før et bredt flertal genindførte ordningen med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015. Det betyder, at vi alle igen kan benytte den populære BoligJobordning, som over en halv million danskere årligt har gjort brug af. BoligJob-ordningen gør hverdagen nemmere for travle, danske familier, medvirker til at gøre sort arbejde hvidt og sikrer flere jobs og praktikpladser i hele landet.

Det er dog ikke alt man kan klare henover en sommer. Derfor er noget af det vi kan vente os indenfor den nærmeste fremtid et opgør med politiets fotofælder. Ordningen med de mobile fotofælder har desværre mere haft sigte af at forbedre de offentlige finanser end at forbedre trafiksikkerheden. Det er ganske urimeligt, at politiet skal spilde tiden på at kradse penge ind via fotofælder i stedet for at jagte forbrydere.

Danmark er et af de lande hvor der sker absolut flest indbrud og derfor er der brug for en styrkelse af politiets kerneopgaver – og det er altså ikke at ligge på lur langs øde landeveje for at skrive fartbøder ud.

Tværtimod så skal vi have et synligt politi de steder hvor der er brug for det, og som følge heraf har regeringen besluttet at tilføre området 155 millioner kroner således at politiets overarbejdspukkel kan blive markant nedbragt.