Udvidelse af E45 kan sætte gang i dansk økonomi igen

Meget tyder på, at Coronakrisen resulterer i en historisk nedgang i dansk økonomi. Beregningerne fra Nationalbanken er i hvert fald foruroligende læsning, hvor det fremgår, at dansk økonomi kan skrumpe med op mod 10 procent. Det skal vi naturligvis gøre alt for at undgå. Derfor er der behov for at skyde nyt liv i dansk økonomi ved at fremrykke offentlige investeringer, således at byggeriet har noget at bestille.

Før valget blev de borgerlige partier enige om en stor investeringsplan for nye infrastrukturprojekter. Den er sat i stå af regeringen, men rigtigt mange projekter ligger klar til at blive sat i gang. Dem vil vi gerne have igangsat allerede i år, så vidt muligt. Her er udvidelsen af E45 en af de planer, som ligger klar til at gå i gang med.  

 

Dagligt sander trafikken til på E45, og det er en hæmmer for væksten i vores område, at der spildes så meget tid på motorvejen. Samtidig opstår der faglige situationer, når der er kø og for mange biler på vejen. Det problem skal vi have løst, og derfor er det nødvendigt med tre spor hele vejen fra Vejle til Randers. Det er naturligvis ingen hemmelighed, at motorvejen, og den store mængde trafik, skaber støj. Derfor skal der, i forbindelse med en kommende udvidelse af E45, investeres massivt i støjsikring. Mange naboer har i årtier ikke kunnet få ørenlyd i deres egen have. Det problem skal vi løse, samtidig med at vi udvider motorvejen.

 

Jeg har kæmpet for, at den sidste strækning fra Aarhus Nord til Randers skulle med i udvidelsesplanerne. Det er den kommet, men oprindeligt var det meningen, at det ville være et godt stykke ude i fremtiden. Nu er der brug for, at staten træder til og sætter gang i byggebranchen igen, og det er, den ulykkelige situation til trods, en gylden mulighed for at få fremrykket udvidelsen af hele strækningen. Det vil jeg kæmpe for, og jeg opfordrer alle folkevalgte her i Østjylland til at gøre det samme. Regeringen har i et bredt samarbejde med Folketingets partier brugt alle kræfter på at slukke ildebrænde. Nu er der behov for, at vi tænker lidt mere frem i forhold til, hvordan vi får gang i hjulene igen. Min opfordring er, at vi holder fast i det gode samarbejde på tværs af partierne, og at vi sætter udvidelsen af E45 på den politiske dagsorden. Det er nu, der er brug for offentlige investeringer, og det er nu, at Finansministeriets pengekasse nærmest står på vid gab. Den mulighed må vi ikke forpasse her i Østjylland.