Udvidelse af E45 er højeste prioritet for regeringen

Udvidelse af E45 er højt på dagsordenen for regeringen. Det er faktisk skrevet direkte ind i regeringsprogrammet, og denne regering har en ambition om at holde det, vi har lovet vælgerne.

Det er dog ingen hemmelighed, at der er en række bump på vejen. For det første skal finansieringen være der, og for det andet skal der være et flertal i folketinget, før der kan blive rullet asfalt ud. Det kan derfor undre, at især borgmesteren i Aarhus har travlt med at understrege at udvidelsen af E45 var en prioritet for den tidligere regering. Hvorfor blev der så ikke gjort noget ved det? Det er lidt fattigt at være handlekraftig med tilbagevirkende kraft. 80 procent af persontransporten i Danmark foregår på vejene, og som følge heraf er der hårdt brug for at få udvidet en af de vigtigste vejstrækninger i Danmark. Tilmed viser en nylig undersøgelse fra Vejdirektoratet at trafikken de seneste tyve år er fordoblet og i myldretiden er der endda sket en tredobling.

 

Tallene taler sit eget sprog, og derfor er udvidelsen af E45 altså på ingen måde taget af bordet, sådan som det er blevet skudt Venstre-regeringen i skoene. Venstre ønsker en udvidelse lige så meget som vi hele tiden har gjort, og vi kæmper videre i forhold til at finde finansiering og et politisk flertal. For det er ganske enkelt uholdbart at E45 dagligt sander til. Det er en plage for østjyderne og det hæmmer væksten for erhvervslivet. Derfor vil Venstre så snart der igen er penge til store anlægsinvesteringer sætte gang i arbejdet. Vi håber meget, at socialdemokraterne med deres nye begejstring for projektet, vil være med til at skaffe et flertal. Nu er det i hvert fald klart blevet signaleret, at det er det socialdemokraterne vil. Det kan man ikke just sige var tilfældet, da partiet selv havde regeringsmagten. Der er dog ingen grund til at hænge sig i den slags fnidder. Hovedsagen er, at vi får gjort noget ved den helt uholdbare belastning på E45, og her er der brug for alle gode kræfter, som vil Østjylland og skabe de bedste vilkår for østjyderne.