Udligningsreformen gavner Kronjylland og Djursland – takket være Venstre

Tirsdag faldt udligningsaftalen mellem Venstre og regeringen endelig på plads. Resultatet blev milevidt bedre end det, som regeringen havde lagt op til. Grunden til det er simpel: Jeg selv og Venstre bed os fast i forhandlingsbordet og insisterede på, at hverken hensyn til Kronjylland og Djursland eller danskernes økonomiske sikkerhed skulle forbigås.

Resultaterne taler for sig selv: Et skattesmæk er blevet til et skattestop. I stedet for at favorisere socialdemokratiske borgmestre på den Københavnske Vestegn skaber udligningsreformen nu reel retfærdighed for alle danske kommuner. Før badede hovedstadskommunerne nærmest i penge, mens mange andre kommuner, herunder Randers, måtte prioritere hårdt for at få den kommunale service til at hænge sammen. Den nye udligningsreform skaber heldigvis en helt anden virkelighed.

I lang tid så det ellers ud til, at Kronjylland og Djursland skulle forbigås i den nye udligningsreform. I kampens hede blev det også svært at få forhandlingerne til at nå til en konklusion, fordi regeringens ageren, med læk og ugunstig opsamling af kommunikation, som bekendt kørte parallelt med forløbet. Fordi vi i Venstre valgte at stå ved vores principper, blev udfaldet dog et, der vil komme hele vores samfund til gavn.

Siden jeg begyndte i politik, har kampen for et Danmark i bedre balance været en hjørnesten i mit politiske fundament. Vi bor i et land, der er for småt til store forskelle på tværs af geografi. Derfor blev indsatsen for en udligningsreform, der også kom vores del af Danmark til gavn, noget jeg personligt har kæmpet hårdt for de seneste mange måneder. Jeg er derfor ovenud lykkelig for, at udfaldet blev, som det blev.

I en tid, hvor Coronakrisen fylder meget i vores bevidsthed, er det en fantastisk nyhed, at det samfund, vi i Kronjylland og Djursland skal få på benene igen efter krisen, nu får lidt nemmere ved at få enderne til at mødes. Vi må her ikke glemme, hvad det var, der skabte grundlaget for resultatet i første omgang: Dialogvillighed.

Det, der adskiller Venstre fra de andre borgerlige partier er nemlig, at vi er villige til at lytte og samarbejde med regeringen. Vi ved, at de danske borgere er bedst tjent med, at der sidder et parti med ved forhandlingsbordet, der insisterer på, at det ikke må blive dyrere at være dansker. Uden vores pres kunne udligningsreformen nemt have endt som en socialdemokratisk gavebod blandt egne rækker. Vi var og er garanten for et retfærdigt Danmark. Det betaler sig at stemme Venstre.