Tirstrup Lufthavn får luft under vingerne

Efter at planerne om en ny storlufthavn ved Aarhus er blevet skrinlagt, er der kommet ro omkring fremtiden for Tirstrup Lufthavn. Det giver nu mærkbare resultater til gavn for hele Østjylland

SAS har indgået et strategisk samarbejde med lufthavnen og satser nu massivt på at udbygge tilstedeværelsen i Tirstrup. Det sker ved at øge antallet af afgange på hovedruten til København, samt ved at oprette nye udenrigsruter til Oslo, Stockholm og München. Især den sidste rute er vigtig, da Münchens lufthavn har mulighed for mange forbindelser med Lufthansa videre ud i verden. Med ét slag bliver Østjylland langt bedre forbundet med resten af Europa og verden. Samtidig oprettes der også et antal ferieruter til bl.a. Malaga. Det er vigtigt, at Tirstrup Lufthavn har en bred vifte af tilbud til både erhvervslivet og til fritidsrejsende. Med de nye ruter er den lokale lufthavn godt på vej til at leve op til den ambition.

Det er glædeligt, at luftkastellerne om en ny storlufthavn ikke længere står i vejen for at udvikle den lufthavn vi har i forvejen. De nye SAS-ruter skønnes at forøge lufthavnens trafik med 50 procent, så det bliver nødvendigt med en større ombygning af lufthavnen. Her må alle gode kræfter arbejde sammen for at skabe de bedst mulige rammer for vores lufthavn. Det er især vigtigt, at Aarhus Kommune lægger sig i selen og en gang for alle beviser, at man vil Tirstrup Lufthavn. Aalborg Lufthavn har i mange år haft meget flotte vækstrater og stor tilfredshed blandt kunderne. Det er en lys og venlig lufthavn med gode faciliteter. Det skal vi også skabe i Tirstrup.