Sundhedspolitik

Et velfungerende sundhedsvæsen er vigtigt for et godt liv. Derfor skal der fortsat være fri, lige og gratis adgang til sundhedsydelser og en sundhedsfaglig kvalitet på internationalt niveau. I gennem flere år har jeg arbejdet målrettet for at behandlingen ikke centraliseres, hvor det ikke giver mening. Vi skal have de bedste behandlingsmuligheder uanset hvor i Danmark vi bor. 

Sundhedsvæsenet er til for borgernes – ikke for systemets – skyld. Det er hjørnestenen i  min tilgang til sundhedspolitik. Patienterne skal opleve sammenhæng i tilbuddene, nærhed i behandlingen og have klare rettigheder – som fx behandlingsgarantien på 30 dage, der giver patienterne et værn mod uværdig behandling og lang ventetid på hospitalet. Kræftpakkerne som jeg var med til at indføre har vist at vi kan komme langt med kræftbehandlingen, hvis vi vil og har politiske vilje. 

Samtidig mener jeg at det er vigtigt at borgerne i Danmark har fuld indsigt i og nem adgang til egne patientdata. Noget vi har set værdien af under perioden med coronavirus. 

 

Recent responses