Styrket filmmiljø og flere filmarbejdspladser til Østjylland

Det glæder mig at den nye filmaftale sætter rammen for en øget filmproduktion i Østjylland. Fremover skal virkeligheden ikke afspejles af hvordan tingene forholder sig i København, men et helhedsbillede af hele Danmark. Ikke mindst Østjylland vil få en større rolle i fremtidige danske spillefilm.

Hidtil har man i Danmark produceret film i verdensklasse. Danske film bliver oftere anerkendt ved større internationale filmfestivaler, hvor danske film har været nomineret 5 gange siden 2010 til en Oscar, hvor der endda faldt en Oscar i hænderne på Susanne Biers film ”Hævnen”. Det skal vi være utroligt stolte af. Nu skal der i Danmark laves endnu bedre film. Derfor skal vi også vise hele Danmark til resten af verden. Det er vigtigt at resten af verden også får set andre dele af Danmark end København. I den forbindelse bliver Den Vestdanske filmpulje støttet med 23,7 mio. kr. årligt.

 

Det er en gylden mulighed for Østjylland at flere film kan produceres i vores smukke omgivelser. Det er en mulighed for erhvervslivet at bidrage med produktionen og udviklingen af film der filmes i Østjylland. Film har som formål at samle folk. Ved at film vil filmes fra hele landet, lærer vi mere om vores land og det vil være med til at bringe os tættere sammen. Fremtidens danske film vil vise verden alt det bedste fra vores lille land. Danmark har et særligt talent for filmproduktion og det skal vi bakke op om, fordi mange instruktører og skuespillere nyder stor opmærksomhed og fungerer som repræsentanter af Danmark og dansk kultur.

 

Filmaftalen er en stor sejr for Østjylland og hele Danmark. Den danske filmskat skal samle os alle, og vi skal vise verden hvor vi alle kommer fra, og ikke kun tilgodese hvad der er godt ved København.