Stem lokalt

Af Christian Brøns, borgmesterkandidat (V) og Louise Høeg, gruppeformand (V)

Folketingsvalgkampen er inde i sin afgørende fase. Efter godt en måned med politiske debatter og udmeldinger, så det lysende klart, at den måske allervigtigste del af valgkampen er spørgsmålet om lokal repræsentation i Folketinget. Og det gælder uanset om man stemmer på det ene eller andet parti. For os som byrådsmedlemmer er det helt afgørende, at vi har en let adgang til politikerne i folketinget. Det gælder især når der skal fordeles penge i forbindelse med finansloven eller i forbindelse med store aftaler om infrastruktur. Så er det vigtigt, at vi har lokale folk som kan få Randers med i puljen.

Rigtig mange af de østjyske folketingsmedlemmer bor i København. Det er der ikke noget i vejen med, men det giver altså en anden føling med hverdagen og de lokale udfordringer, når man bor der hvor man er valgt. Det er nok ingen hemmelighed, at vi støtter Michael Aastrup Jensen (V). Han bor i Assentoft og er i den grad en god repræsentant for vores kommune. Vi ved også godt, at det trods alt ikke er alle der er fristet af Venstre, så derfor vil vi opfordre til at man så i stedet stemmer på en lokal kandidat.

Vi har nemlig brug for så mange folketingsmedlemmer fra vores egn som muligt. Det giver større gennemslagskraft i forhandlingerne på Borgen, at der altid er nogle som husker Randers. Vi står overfor nogle store anlægsprojekter her i Randers og derfor er det vigtigt, at vi fortsat har repræsentation i Folketinget, således at vores projekter ikke bliver taget af bordet til fordel for noget andet. E45 skal udvides hele vejen til Randers. VVM-undersøgelsen af det projekt var aldrig blevet til noget, hvis det ikke havde været for lokale medlemmer af Folketinget, der stod sammen om at kæmpe for Randers. Ligeledes er der brug for stærke stemmer på Christiansborg, hvis Østbroen skal blive til noget eller hvis vi skal have flere statslige arbejdspladser til Randers. Derfor er vores opfordring: Stem lokalt uanset hvilket parti du stemmer på.