Sommerturné

Starten af august brugte jeg på en rundtur til en række østjyske medie – og kultursteder, som jeg ikke normalt har mulighed for at besøge i en travl hverdag. Derfor var det rart, at komme rundt i det østjyske og få et indblik i de forskellige virksomheders hverdag. Både for at høre de positive historier, men også for at få et indblik i de udfordringer, som gør sig gældende.

Sommerturnéen indledte jeg med et besøg på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus, som jeg bestemt kan anbefale alle at kigge forbi. Via foreningens formand, Lindhardt Jensen, fik jeg et interessant indblik i hestesportens verden. Derudover var rundgangen i staldene og omkring travbanen meget berigende. 

Den anden dag på rundturen bød på flere spændende begivenheder. Først var jeg til en sammenkomst med repræsentanter fra Horsens Folkeblad. Da jeg anser de regionale dagblade som værende afgørende for den demokratiske debat i Danmark, var jeg glad for at få et endnu bedre indtryk af, hvilke udfordringer disse aviser slås med. Senere på dagen var en af flere store oplevelser at besøge Besættelsesmuseet i Aarhus, hvis udstilling om Hvidstengruppen vakte min helt særlige interesse. Dagen afsluttede jeg med en god snak om Mols-Liniens vilkår med selvsamme rederiselskabs direktør.

Tredjedagen indebar en fornøjelig optræden i århusiansk lokalradio. Her blev det blandt andet til en uformel snak om min tid som borgmester i Randers Kommune og det kommende kommunalvalg. Herefter gik turen til Ebeltoft. Her lagde jeg vejen forbi Ree Park, som var en god oplevelse. Dagen blev afsluttet på Glasmuseet, som rummede flotte udstillinger af kunstnere fra ind – og udland, men også en interaktiv udstilling, som specielt vakte interesse hos de besøgende børn.

Turens afsluttende dag stod helt eksklusivt i Djurslands tegn. Her besøgte jeg alt fra områdets sommerland, over Skandinavisk Dyrepark til Grenaa Havn. Alt i alt står jeg i dag tilbage med et stærkt indtryk af såvel de udfordringer som muligheder, Østjylland står overfor på mit arbejdsfelt. Jeg glæder mig derfor til, at den politiske sæson for alvor går i gang, så jeg på ny kan slå et slag for mine lokal- og regionalområder.