Slut med dårligt internet

Regeringen har netop fået en aftale i hus, der skal sikre bedre internetdækning i hele landet, og dermed har Venstre indfriet endnu et valgløfte. Det har været et problem, at virksomheder og familier har fravalgt at bosætte sig i en landsby eller i landdistrikterne på grund af bredbåndsmangel, og det skal være slut. Sammenlagt vil der i alt blive afsat 200 millioner kroner til bredbåndspuljen.

Bredbåndspuljen er en del af regeringens plan om vækst og udvikling i hele Danmark. Det er et vigtigt skridt på vejen for et Danmark i bedre balance, hvor danskerne kan bo og arbejde i hele landet. Uanset om du bruger mobilen i byen eller på landet vil internetforbindelsen være den samme. Det betyder, at det f.eks. vil blive nemmere at arbejde hjemmefra eller at drive virksomhed, hvis man bor uden for de større byer. Samtidig vil man undgå daglig irritation over langsomt internet. Bredbåndspuljen henvender sig nemlig til de områder med dårlig internetforbindelse hvor markedet ikke kan klare det alene.

Landdistriktsudvalget i Randers Kommune gør et meget stort arbejde for at skaffe bedre bredbånd i landdistrikterne og for at udnytte de muligheder, som kommunen har for at løfte opgaven. Her vil bredbåndspuljen kunne give den nødvendige økonomiske støtte. Derfor er bredbåndspuljen både godt for Randers og godt for resten af Danmark.

Det forventes, at mellem 4000 og 25.000 boliger, virksomheder eller sommerhuse kan få del i puljen, og der vil blive åbnet op for ansøgninger til sommer.