Sidste wake up call for Randers

Randers ligger på en sørgelig og helt igennem uacceptabel plads som nummer 88 i DI’s seneste måling af erhvervsklimaet i landets kommuner, der blev offentliggjort i dag. Opgørelsen foretages en gang om året, hvor brancheorganisationen spørger sine medlemmer om kommunernes evner og vilje til at skabe et sundt klima for landets virksomheder.

- Resultatet er absolut beskæmmende. Denne undersøgelse er sidste wake up call for Randers, udtaler Venstres lokale folketingsmedlem og tidligere borgmester, Michael Aastrup Jensen.

Folk kan stadig huske dengang Randers solede sig i toppen af erhvervsmålingerne, men nu ligger kommunen og roder rundt nede i bunden. 21 pladser er det gået tilbage i forhold til sidste år. Kort sagt betyder det, at erhvervslivet foretrækker at drive virksomhed og skabe arbejdspladser i 87 andre kommuner frem for i Randers. Toneangivende virksomheder er inden for de seneste år flyttet fra kommunen og butiksdøden hærger i midtbyen.

- Nye virksomheder er alfa omega for vores by. Derfor er det ekstremt sørgeligt, at vi på stort set alle områder halter langt bagefter et flertal af landets øvrige kommuner.

På spørgsmålet om virksomhedernes vurdering af den kommunale sagsbehandling, ligger Randers Kommune helt nede på en 90. plads ud af 96 mulige.

- Det er beskæmmende. Hvordan skal vi nogensinde få overbevist virksomhederne om at flytte hertil, når oplevelsen af kommunens håndtering af henvendelser og ansøgninger er så ringe i forhold til andre kommuner?

Tilbage i starten af 2013 etablerede Randers borgmester en krisegruppe for både at finde akutjob og for at få gang i erhvervslivet i Randers. Denne gruppe har imidlertid spillet fallit, da den ikke har præsteret nogen reelle vækstinitiativer – og har som det tydeligt fremgår af undersøgelsen ikke haft nogen effekt på kommunens omdømme i erhvervslivet overhovedet.

- Henning Nyhuus er nødt til at handle nu og samle både lokalpolitikere og folketingsmedlemmer i et vækstteam, der favner så bredt som muligt. Jeg vil gerne opfordre de øvrige folketingsmedlemmer fra Randers til at vi alle bidrager i kampen for vækst, udtaler Michael Aastrup Jensen.

Michael Aastrup Jensen vil nu tage direkte kontakt til borgmester Henning Nyhuus med en appel om at samle alle kræfter for at genrejse Randers som et landets førende vækstcentre.