Rekordhøj beskæftigelse – også i Østjylland

Aldrig før har der været så mange lønmodtagere i Danmark, som tilfældet er nu. Det er positivt for både den enkelte og for samfundet. En høj beskæftigelse, som er til glæde og gavn for alles velfærd og velstand.

2.728.800. Så mange lønmodtagere var der i Danmark i januar 2018. Og det er ny rekord. Aldrig før har der været så mange lønmodtagere i Danmark, som tilfældet er nu. Det er positivt for både den enkelte og for samfundet. En høj beskæftigelse, som er til glæde og gavn for alles velfærd og velstand.

Men det er langtfra den eneste positive nyhed. Siden valget i 2015 er der blevet skabt flere end 120.000 private arbejdspladser, som i den grad har været medvirkende til at give opsvinget både varighed og intensitet. Samtidig er antallet af personer på offentlig forsørgelse faldet med 44.000. Det er et udtryk for en økonomi i topform, men også et udtryk for, at tiltag som kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen og integrationsydelsen har haft en effekt. Tiltag, der har øget incitamentet for at overgå fra passiv forsørgelse til aktiv beskæftigelse.

Samfundsøkonomien har på baggrund af et globalt opsving og en sund økonomisk politik vist sig fra sin særdeles livfulde side. Det mest positive er dog, at fremgangen kan spores i hele landet og ikke blot ses i de større byer. Alene i Østjylland ser man en fremgang i antallet af lønmodtagere på næsten 22.000 siden valget i 2015.

Selvom alt dette er glædelige nyheder, betyder det ikke, at målet er nået. Vi vil fortsat arbejde hårdt på at føre en sund økonomisk politik. En politik, der skal gøre Danmark stærkere og rigere. En politik, der skal bidrage til, at vi også i fremtiden kan have råd til vores fælles velfærd. En politik, der skal trække i retning af et Danmark i bedre balance.