Regeringens udspil bringer ikke flere uddannelser til Randers

Jeg kan forstå at Malte Larsen fra Socialdemokratiet i Amtsavisen d.7 juni mener min kritik af regeringens store udflytningsplan er hul. Men jeg må først og fremmeste konstatere at der hverken er nye eller flere uddannelser til Randers i regeringens udspil.

Samtidig har den socialdemokratiske regering heller ikke penge til forbedring af infrastrukturen til, i og omkring Randers i nogen nævneværdig grad. Det vidner for mig om at den sammenhængskraft som udspillet skal give i Danmark, er ren skrivebordspolitik. Den er sikkert udtænkt på et kontor i København, som meget andet i regeringens udspil. Til gengæld har socialdemokratiet lokalt kæmpet hårdt for at få etableret en naturnationalpark der splitter mere end den samler.

Når jeg kritiserer finansieringen er det fordi man ikke vil spare, men nedlægge de engelsksprogede uddannelser på erhvervsakademier og professionshøjskolerne i Danmark. Der er en væsentlig forskel. Samtidig er problemet med regeringens plan, at pengene som skal spares på de engelsksprogede uddannelser, ikke skal blive på uddannelsesområdet, men kan prioriteres til andre områder. Det så vi blandt andet med politiforliget.

I Randers er der i dag gode muligheder for at kunne tage en engelsksproget uddannelse for de unge. En mulighed der åbner op for at man kan komme ud i verden, klare sig internationalt og gør sig attraktiv for virksomhederne i Randers. Erhvervslivet i Randers skriger ikke på flere pædagoger, sosu’er eller lærere. Tværtimod har man her behov for specialister på de uddannelser som erhvervsakademier og professionshøjskolerne udbyder.

Vi skal naturligvis ikke være uddannelsesland for hele verden, hvilket jeg også er glad for at socialdemokratiet nu også har indset. Dette var også Venstres tilgang da vi var i regering. Men vi er nødt til at have lidt realisme ind i den måde vi ser uddannelserne i Danmark på, og særligt i en by som Randers der også i fremtiden skal være en attraktiv og bredt funderet studieby.

Recent responses