Regeringens tomme løfter fører til en slap udlændingepolitik

Da Socialdemokratiet i februar 2018 præsenterede partiets udlændingeudspil, gjorde de et stort nummer ud af, at der skulle sættes en stopper for spontan asyl ved den danske grænse. Der skulle i stedet etableres et nyt asylsystem med et modtagecenter – som kunne være dansk drevet – uden for EU. Men nu viser det sig, helt som forventet, at Socialdemokratiet ikke kan levere på partiets eget valgløfte. EU bakker ikke op om arbejdet, og der er i øvrigt heller ikke nogen lande, der ønsker at huse modtagecenteret.

I Venstre har vi altid troet på, at en fast og fair udlændingepolitik skal hvile på et realistisk grundlag. I sidste valgperiode formåede vi at bringe antallet af asylansøgere ned på det laveste niveau i 10 år ved at gennemføre stramninger og at strømline lovgivningen. Vi ved nemlig, at når der er styr på udlændingepolitikken, så gavner det både lokalt i Randers og nationalt i hele Danmark.

Regeringen er i forvejen ved at erodere de resultater, vi har skabt. Gennem varslede højere ydelser til arbejdsløse indvandrere, og en forhøjet integrationsydelse, er regeringen igen ved at gøre Danmark til en yndet destination for asylansøgere. Når de så ovenikøbet afsøger løsninger, der ingen gang har på jorden, vises det tydeligt, at der er noget grueligt galt med deres udlændingepolitiske prioriteringer.

Vi i Venstre står vagt ved de beslutninger, vi traf før valget, og vi hjælper gerne regeringen med at tilvejebringe politik, der rent faktisk skaber resultater på udlændingeområdet. Vi foreslår, at vi bevarer det nuværende ydelsesniveau, og samtidig indfører et nyt danskkrav for fuld kontanthjælp. Det bringer folk i arbejde og er med til at styrke integrationen. Det er ambitioner, som vi ved regeringen deler.

Vigtigst er det dog, at regeringen bør stoppe med at stikke blår i øjnene på danskerne ved at sælge dem løsninger, der er næsten umulige at føre ud i livet. Godt politisk håndværk skal altid tage udgangspunkt i det muliges kunst. Vi må som samfund håbe, at det er en lektion regeringen snart lærer.