Regeringens politik koster jobs i byggesektoren

Byggesektoren forventer et fald i beskæftigelsen næste år. Dansk Byggeri anslår, at faldet bliver på omtrent 5.000 personer. Samtidig nægter regeringen at videreføre Venstres succesfulde BoligJob-ordning, der med et skattefradrag på op til 15.000 kr. til bl.a. håndværksarbejde i hjemmet af to omgange har været med til at skabe arbejdspladser i byggeriet. 

Egentlig er det ikke overraskende, at regeringen ikke vil gøre noget. Det er nemlig ikke første gang, at Helle Thornings regering har forsøgt at tage livet af BoligJob-ordningen, som VK-regeringen indførte, men efter pres fra bl.a. Venstre fik vi genindført ordningen i forhandlingerne om sidste års Vækstplan. Nu er ordningen imidlertid ved at løbe ud igen, og det passer åbenbart regeringen fint, selvom udsigterne i byggesektoren som sagt tyder på flere arbejdsløse næste år.

Det interesserer regeringen langt mere at dele gaver ud til vennerne i LO’s top. En fordobling af fradraget for fagforeningskontingenter vil have minimal betydning for det enkelte fagforeningsmedlem, men til gengæld håber regeringen, at det vil betyde, at flere melder sig ind i deres venners fagforeninger, som dermed kan få kasserne fyldt op her inden næste folketingsvalg.

Valget er dermed klart: Flere penge i kassen hos LO eller flere jobs til det arbejdende folk. Venstre er klar til at sikre det sidste, hvis regeringen skulle være interesseret i en ansvarlig finanslov i stedet for rødgrøn fandango med Enhedslisten og SF, som regeringen selv synes at foretrække. For de ansatte i byggeriets skyld må vi håbe, at de besinder sig.