Regeringens nye varmepakke til danskerne er uambitiøs og diskriminerende!

Først glædede det mig, at den socialdemokratiske regering valgte at lytte til Venstres opfordringer.

De indkaldte til nye forhandlinger om den akutte varmecheck, eftersom den første aftale var fuldstændig utilstrækkelig, set i forhold til de prisstigninger på energi og fødevarer, som pt. lægger mange danskeres økonomi helt ned. Venstre ønskede at finde en god løsning til at hjælpe danskerne og øge checken, men blev igen ikke inviteret med til forhandlingerne.

Da jeg så kunne læse, at den nye aftale om varmehjælp kun øges en minimal andel og fortsat udelukker mange ramte familier fra at få del i den, stod det klart for mig, at regeringen kun genoptog forhandlingerne pga. presset fra oppositionen og danskerne, og ikke fordi de rent faktisk havde tænkt sig at forbedre aftalen tilstrækkeligt. Det der ærgrer mig mest er, at vi har en regering der mener, at den nye aftale på 2 mia. kr. er tilstrækkelig – især når vi ved, at de selvsamme prisstigninger, der lammer danskernes økonomier, medfører en stor milliardindtægt lige ned i statskassen.

Med regeringens nye aftale bliver helt almindelige familier stadig overset. Ikke nok med, at regeringen fortsat skævvrider fordelingen af varmechecken har Dan Jørgensen også udtalt, at den ”akutte” varmecheck først bliver udbetalt til danskerne tidligst til august. Rigtig mange danskere er hårdt ramt af prischokket og som det ser ud nu vil en husstand, bestående af en sygeplejerske og en folkeskolelærer, fortsat ikke kunne få del i varmehjælpen, da deres indkomst ifølge regeringen er for høj. Det er jo helt absurd. Lige nu ser vi en socialdemokratisk regering føre energipolitik på baggrund af sin socialpolitik – noget der simpelthen ikke må ske. Hjælpen skal komme alle ramte danskere til gode, uagtet om husstanden består af kontanthjælpsmodtagere eller sygeplejersker. Regeringen skal stoppe med at føre energipolitik som dække for at udføre sin socialpolitiske agenda, for det sker på bekostning af danskerne og det er ikke i orden.

Recent responses