Regeringens IT-strategi i krybesporet

Venstres IT-ordfører Michael Aastrup Jensen anerkender, at regeringen er på rette vej med sin digitaliseringsstrategi. Til gengæld savner han et langt højere ambitionsniveau og efterlyser mere tempo.

- Danmark er med helt fremme i digitaliseringen, men vi ender med at blive hægtet af, hvis vi nøjes med at følge regeringens hastighed, udtaler Michael Aastrup Jensen, MF, IT-ordfører (V).

- Vi ved fx, at der er mange millioner at spare, hvis kommunerne i højere grad afvikler deres møder digitalt. Alene i transporttid bruger kommunerne 800 millioner kroner om året på møder. Teknologien er til rådighed, så hvorfor spilde borgernes penge på at lade offentligt ansatte slide landevejene tynde for at nå gennem en uendelig række af møder?

Michael Aastrup Jensen peger på, at regeringens ambitioner ikke rækker særlig vidt, og at målsætninger for 2020 måske ser pæne ud på papiret men reelt er uden betydning.

- Syv år er en evighed, når vi taler digitalisering. For syv siden var det de færreste, der havde hørt om en smartphone endsige set en, ligesom tablets var nærmest ukendte. I dag er de vigtige og allestedsnærværende arbejdsredskaber. Den udvikling var umulig at forudsige i 2006, så hvordan kan regeringen forudsige hvilke værktøjer og muligheder, vi har i 2020?

Venstres IT-ordfører lægger vægt på, at det offentlige kan spare enorme ressourcer ved at sætte fart på digitaliseringen. Samtidig understreger han, at offentlig digitalisering i verdensklasse vil styrke Danmarks IT-virksomheders muligheder for i første omgang at udvikle og producere nye løsninger, som siden kan danne baggrund for en global milliardforretning.

- Digitalisering i verdensklasse handler både om at udnytte vores begrænsede ressourcer bedre og om, at Danmark kan ligge inde med ikke bare et men mange potentielle guldæg.

- Hvis regeringen bliver ved med at sidde på hænderne, kører toget uden os. Så kan vi se langt efter både IT-arbejdspladser, eksport og ikke mindst en offentlig sektor, der kan køre længere på literen.

 

Yderligere information
Michael Aastrup Jensen
33 37 45 22