Regeringen spiller på to heste

Debatindlæg, 16. maj En feberredning inden for dagpengeområdet stemmer ikke overens med reformeringerne af kontanthjælp og SU. Regeringens vakkelvorne politiske kurs har ikke kun givet dem utallige løftebrud på samvittigheden, men har også fået dem til at spille på to forskellige heste, som løber i hver sin politiske retning.

Samarbejdet med de borgerlige partier hjalp regeringen til at finde penge til vækst og arbejdspladser gennem reformering af SU og kontanthjælp. Men ved at lave et sidste øjebliksudspil med Enhedslisten har regeringen valgt at smide vækstmuligheder og arbejdspladser på gulvet. Den politiske slingrekurs, som får regeringen til at lave politiske aftaler i øst og i vest, skaber utryghed hos virksomhederne. Det mindsker virksomhedernes investeringslyst og udsigterne til at skabe flere arbejdspladser.

Regeringens midlertidige dagpengeudspil finansieres blandt andet ved at gøre det næsten 2.000 kr. dyrere for en almindelig familie at være medlemmer af en a-kasse i form af en øget a-kasse kontingent. Oven i hatten er det endnu et løftebrud til regeringens vælgere, da regeringen inden valget lovede, at a-kassekontingentet skulle gøres billigere, således at flere lønmodtagere blev tilskyndet at forsikre sig mod arbejdsløshed.

Regeringen gør de udfaldstruede dagpengemodtagere og øvrige langtidsledige en bjørnetjeneste ved ikke at øge deres chancer for at få arbejde. Når alt kommer til alt vil ledige hellere have et arbejde end fortsat at være ledige. Så i stedet for at bruge tid og kræfter på akutpakker, uddannelsesydelser og den nyeste lappeløsning til en pris af to milliarder kroner, forslår jeg, at regeringen fokuserer på en langsigtet løsning: Flere arbejdspladser!