I Danmark omsætter forlystelsesparkerne, i normale tider, for omkring 3,4 mia. kroner. Det er mange penge og samtidig beskæftiger de danske forlystelsesparker mere end 7200 personer. Med en højsæson der går på held, er den foreløbige opgørelse fra branchen at man kun har 45% af de samme gæste som man havde sidste år. Selvom danskerne holder ferie i Danmark, har mange tilvalgt de billige billetter til andre attraktioner. Det efterlader forlystelsesparkerne med et problem, da de ikke har fået adgang til sommerpakkerne, der giver nedsat billetpriser. Det er unfair konkurrence, når et sommerland skal konkurrere mod kulturtilbud der kan tilbyde halv pris. Selvom det at gå i Zoologisk Have ikke kan sammenlignes med en vild rutschebane i Djurs Sommerland, er det unfair at den ene kan få hjælp, mens den anden virksomhed ikke kan.
Forlystelsesparkerne er ikke blot en gevinst for Danmark, men også for deres regioner og lokalsamfund. Her er de store og vigtige arbejdspladser som skaber vækst og arbejde til mange mennesker. Samtidig tiltrækker de turister som andre virksomheder i lokalområdet nyder godt af. Derfor er det afgørende at vi også får iværksat tiltag der kan hjælpe nogle af de vigtigste aktører i oplevelsesindustrien.
Den mest fair måde at gøre det på, er at lade virksomhederne konkurrere om at tilbyde de bedste oplevelser til danskerne. På den måde sikrer man at tilbuddene bliver bedre, ikke kun for de danske gæster, men også for de udenlandske turister der overvejer at lægge deres ferie i Danmark.
Virksomhederne skal have samme vilkår at konkurrere på, og derfor foreslog Venstre før sommeren at man halverede momsen i Danmark resten af året. Det kunne naturligvis også være et fortsat element i den økonomiske genopretning og samtidig en håndsrækning til de glemte forlystelsesparker. I Storbritannien har man sænket momsen for forlystelsesparker til 5% året ud. Dermed har man gjort det attraktivt for turister at søge mod Storbritannien, da prisen på oplevelser er lavere og da man ikke har overnatningskrav. En lavere moms for forlystelser og attraktioner betyder ikke blot at det bliver billigere for danskerne men også for de mange udenlandske besøgende i parkerne.
Ved at sænke momsen for oplevelser får man samtidig lokket flere turister til landet, og udjævner dermed konkurrencen med resten af Europa. Det skaber øget omsætning, vækst og arbejdspladser i de regioner og lokalsamfund, hvor oplevelsesvirksomhederne er hjemmehørende. På den måde sikre man at tilbuddene bliver bedre, og mere attraktive, da forlystelserne kan investere mere i deres oplevelser. Sidst men ikke mindst betyder en øget omsætning også øgede moms og skatteindtægter, hvilket gør lavere moms til en markant bedre løsning end eksempelvis en støttepakke.