Regeringen hæmmer den danske konkurrenceevne

Danmarks konkurrenceevne taber fortsat terræn. Det viser en årlig opgørelse foretaget af ”World Economic Forum”. På bare to år er vi dumpet fra en 8. til en 15. plads. Det er både alvorligt og bekymrende. Vores konkurrenceevne er nemlig afgørende for, at der bliver skabt vækst og arbejdspladser. 

Det er en tendens, vi har set, siden Thorning overtog magten. I ledtog med Enhedslisten har hun trukket skatte – og afgiftsstigninger ned over hovedet på det danske erhvervsliv. Det betyder høje omkostninger for de danske virksomheder, når de skal konkurrere på det globale marked. Og i en tid hvor Danmarks økonomi er presset, er det den forkerte vej at gå.

Vi mener, at det skal kunne betale sig at investere og arbejde. Derfor bliver vi nødt til at kigge på skattetrykket, da det er den mest konkurrencehæmmende faktor. Mens regeringen og Enhedslisten vil øge skatter og afgifter og gøre verdens største offentlige sektor endnu større, så vil Venstre kæmpe for lavere skatter og afgifter og et udgiftsstop i den offentlige sektor. Det er jo, om nogen, den private sektor – de private virksomheder og alle deres 1,9 millioner ansatte, der betaler for det offentlige gilde. Tingene skal hænge sammen.

Investeringer i det private erhvervsliv står i stampe, fordi virksomhederne aldrig kan vide sig sikre på, om regeringen kommer med endnu et udspil, der gør det dyrere at være dansker. Det går ud over arbejdspladserne og den danske velfærd.

Vi skal have optimismen og incitamentet til at arbejde tilbage, og det gør vi bedst ved at se bort fra Enhedslisten. Derved kan vi også fokusere på at gøre dét, der er bedst for danskerne – nemlig at styrke konkurrenceevnen ved at sænke skatter og afgifter.