Regeringen gør det billigere at købe sommerhus

Mange danskere drømmer om et sommerhus, men den danske lovgivning gør det besværligt at finde plads i økonomien til at finansiere det. Men når sommerhuse står højest på mange danskeres ønskeliste, skal det også være muligt at finansiere et sommerhus i Danmark med både høje og lave indkomster. Af samme årsag lovede Venstre sidste år, at vi ville forsøge at gøre sommerhuse mere tilgængelige for helt almindelige danskere. Det løfte indfrier vi nu.

Snart bliver realkreditgrænsen for sommerhuse hævet fra 60 til 75 procent. Dermed bliver det billigere at låne penge til et sommerhus, hvor man før betalte høje renter for en stor del af lånet.  Det betyder, at mange flere danskere får råd til at købe, renovere eller bygge et sommerhus. Både i og udenfor Folketinget møder forslaget en meget imponerende respons, men der var der ikke nogen opbakning at finde hos Socialdemokratiet. Det går over min forstand, at S overhovedet tøver med at støtte dette forslag. Forslaget bliver grundlaget for en enormt positiv udvikling i hele sommerhusmarkedet – det står jeg fuldkomment fast på.

Trods dette uforståelige forsøg på at bremse lovforslaget, så har vi allerede samlet et flertal i salen til at stemme for. Derfor kan mange danskere allerede nu begynde at glæde sig til at realisere sommerhusdrømmen.