Regeringen fører skræmmekampagne

Med Helle Thorning-Schmidt som statsminister er der blevet færre penge til velfærd. Alene i Randers Kommune er der brugt 119 millioner kroner mindre på velfærd i 2013, end der blev i 2011. Derfor klinger det hult, når regeringen kritiserer Venstre for at ville forringe velfærden.

Venstre foreslår et udgiftsstop. Det betyder, at det offentlige forbrug hvert år vokser med udviklingen i lønninger og priser. Som udgangspunkt er det derfor muligt at fastholde det samme antal offentligt ansatte og købe de samme varer og tjenester, som det er i dag. Der bliver altså flere penge til velfærd med Venstres udgiftsstop, end der har været under den røde regering.

Så når regeringen beskylder Venstre for at ville begå massakre på vores velfærd, har det mest af alt karakter af skræmmekampagne. For hvis et udgiftsstop er massakre på velfærden, hvad vil regeringen så kalde det, når der i Randers er blevet brugt 119 millioner kroner mindre på velfærd?

Jeg vil kalde det et massivt løftebrud. Før folketingsvalget i 2011 lovede Socialdemokraterne, at der skulle være 138 millioner kroner mere til velfærd i Randers Kommune. Nu er der altså 119 millioner færre – en forskel på en kvart milliard kroner.