Randers skal igen være kaserneby?

Det spørgsmål tager Michael Aastrup Jensen (V) op med borgmester Torben Hansen (S) på mandag. Han håber på opbakning til projektet, og mener at der skal arbejdes på alle fronter, hvis Randers skal have en reel mulighed for igen at blive kaserneby. ”Randers er historisk set en forsvars- og kaserneby, og står det til mig, skal vi også være det igen” siger Michael Aastrup Jensen(V).   

Med den historiske aftale omkring Forsvaret, hvor udgifterne skal stige til 2% af BNP indtil senest i 2033, er der behov for en udvidelse af på stort set alle fronter. Står det til Michael Aastrup Jensen, er det oplagt at Østjylland bliver tilgodeset, hvis der skal oprettes nye kaserner. Han peger på at Randers er et oplagt valg, da byen som tidligere kaserneby, tæt på Hevring øvelsesterræn på Djursland, og med en god geografisk beliggenhed er oplagt som ny kaserne by.

 

Randers er en historisk by for forsvaret af Danmark

Soldater i Randers var i mange år ikke et særsyn. Tøjhushaven har sit navn fra Tøjhuset på Udbyhøjvej, som blev opført i starten af 1800 tallet. Sidste gang en ny kaserne stod færdig i Randers var i 1940. Den blev brugt af tyskerne under anden verdenskrig, da Randers havde en vigtig geografisk beliggenhed. I 1953 blev kaserne hjemsted for Jydske Ingeniørregiment, der senere rykkede til Skive i 1997. Kaserne fungerede derefter som flygtningecenter indtil 2003.

”Jeg tror mange borgere i Randers kan huske dengang kaserne var fyldt med soldater. Udover de mange flere arbejdspladser gav det også en større omsætning til Randers. Derfor er det for mig oplagt at vi får lavet et seriøst bud på, hvor en ny kaserne kan ligge, så vi er i forrest linje, hvis der kommer et udbud. Forsvaret er en professionel arbejdsplads, men det er kun Søværnets Operative Kommando i Aarhus, der er tilbage i hele Østjylland. Randers er historisk set en forsvars- og kaserneby, og står det til mig, skal vi også være det igen.” – Michael Aastrup Jensen, medlem af Folketinget for Venstre.

 

Randers er et oplagt valg ifølge Michael Aastrup Jensen(V)

Venstres lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen peger på, at det er med at komme i arbejdstøjet, hvis Randers igen skal være en kaserne by. Han peger på at et samarbejde mellem de lokale medlemmer af Folketinget, Randers Kommune og byrådet kan få en kaserne til Randers igen. Han siger:

”Der er ingen kaserne i Østjylland i dag, og derfor er det oplagt at der placeres en kaserne i Randers, hvis der skal oprettes nye. Randers har en havn der kan indlastes materiel fra, vi er tæt beliggende på øvelsesterrænet i Hevring og vi har en god geografisk beliggenhed. Derfor er det for mig oplagt, at vi skal være kaserne by igen. Derfor vil jeg på et møde med borgmester Torben Hansen (S) på mandag foreslå, at vi laver en plan, så vi er klar til at byde ind på opgaven, hvis der skal oprettes nye kaserner” – Michael Aastrup Jensen.

Recent responses