Randers skal have et vækstflertal

En nylig meningsmåling lavet af Radio ABC viser et nyt flertal i Randers byråd. Meningsmålingen bekræfter, hvad mange af os i længe har kunnet mærke. Randers kommune trænger til fornyet fokus på vækst og arbejdspladser, så vi kan komme tilbage til væksttoppen af dansk erhvervsliv. Det fortjener kommunen og os borgere.

Under den siddende borgmesters flertal har fokus på erhvervslivet været mildest talt flakkende. I den ene erhvervsundersøgelse efter den anden har byen fået dumpekarakter, mens arbejdspladserne fosser ud af kommunen.

Venstre går vi ind for gode vilkår for erhvervslivet, og det vil byen få med et borgerligt flertal i byrådet. Vi skal tilbage til den tid, hvor arbejdspladser, erhvervsvenlighed og vækst var i højsædet. Det er med det rette fokus, vi får råd til sundhed, uddannelse og omsorg for de svageste. Det har vi gjort før, da vi havde ansvaret for kommunens drift i 2002 til 2006, og det kan Venstre gøre igen, hvis vi får muligheden den 19. november.

I Randers kommune sidder hen ved 26 procent i den arbejdsdygtige alder uden for arbejdsmarkedet. Det er mange. Alt for mange. Tallet bringer os ind på en 86. plads af i alt 98 kommuner i en undersøgelse foretaget af Dansk Arbejdsgiverforening. Det må siges at være dumpet. Også selvom Randers er den kommune, der bruger flest penge af nabokommunerne på beskæftigelsesområdet.

Tendensen er bare, at arbejdspladserne ikke er dér. Det skal, der rettes op på. Med et borgerligt flertal i byrådet, vil fokus blive rettet mod 1000 nye private arbejdspladser. Det skal gøres ved hjælp af et tættere samarbejde mellem erhvervsledere og jobsøgende, mellem erhvervslivet og kommunen samt et langt større fokus på erhvervsvenlighed.

Selvom den seneste meningsmåling peger i retning af et nyt flertal i Randers byråd, så er intet afgjort endnu. Derfor er det vigtigt, at alle gode kræfter kæmper videre for det nye flertal - så Randers får vækst igen!