Randers kommer på finansloven!

Aastrup jubler over at E45 VVM nu vil omfatte Aarhus til Randers

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti netop indgået en aftale omkring finansloven for næste år. I den forbindelse er der afsat midler til at få VVM-undersøgt en udvidelse af E45 hele vejen fra Vejle til Randers. Det er en klar forbedring fra det første udkast til finanslov, hvor VVM-undersøgelsen ikke inddrog det sidste stykke motorvej fra Aarhus Nord til Randers. 

”Det er helt afgørende, at motorvejen udvides hele vejen til Randers. Jeg er glad for, at min kamp nu er lykkedes. Det er godt for Kronjylland, at vi nu får en tidssvarende infrastruktur. Tusindvis af østjyder sidder dagligt i kø på motorvejen. Det bliver der nu gjort noget ved. Det er dejligt, at vi dermed er godt på vej til at indfri en af de mærkesager Venstre gik til valg på. Som et af de få folketingsmedlemmer valgt i Østjylland bor jeg her også, så derfor har jeg kø-problemerne tæt inde på min dagligdag” – udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Det har været en lang kamp at få hele strækningen med i projektet. I første omgang var det kun meningen, at strækningen fra Vejle til Aarhus Nord skulle være mål for en udvidelse. Michael Aastrup Jensen har derfor måtte kæmpe en stædig kamp for at få det hele med.

”Det har fyldt en stor del af min tid på Christiansborg netop at kæmpe for en udvidelse af E45 hele vejen til Randers. Transportministeriet arbejdede i første omgang for at udvidelsen skulle stoppe ved Aarhus Nord. Det var naturligvis fuldstændigt uacceptabelt for mig, så derfor har jeg kæmpet for, at vi får en løsning der er langtidsholdbar og som afhjælper motorvejskøerne ved Randers. Det har krævet mange kræfter, og det ville aldrig være lykkedes uden et fantastisk godt samarbejde med mine to østjyske kollegaer fra Dansk Folkeparti Kim Christiansen og Claus Kvist Hansen. De har været uvurderlige forbundsfæller i arbejdet med at få hele strækningen med i VVM-undersøgelsen. ”– udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Det lokale folketingsmedlem har arbejdet i mange år for at udvide E45 og glæder sig derfor over, at der nu er lys for enden af tunnelen.

”Jeg har kæmpet af mange omgange for at få udvidet E45. Det har især været spørgsmålet om at få det sidste stykke fra Aarhus til Randers med i projektet, der har været en hård nød at knække. Nu gælder det om, at vi så finder pengene til at gøre VVM-undersøgelsen til asfalt. Her er det altafgørende, at alle østjyske politikere står sammen om det fælles mål” – udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)