Rød finanslov uden håndsrækning til byggesektoren

Regeringen valgte i sidste ende at indgå en finanslovsaftale med venstrefløjen. Den bød på masser af uansvarlig underskudspolitik og en gaveregn til venstrefløjens venner. Skønt venstrefløjens partier sjældent misser en chance for at påstå, de er arbejderpartier, må de ansatte i byggeriet kigge i vejviseren efter en håndsrækning til dem. Det samme må de unge under uddannelse i byggesektoren. BoligJob-ordningen, der har skaffet over 5000 jobs og 400 praktikpladser, så regeringen og venstrefløjen nemlig ingen grund til at fortsætte.

Det er nu anden gang, det røde flertal skaffer sig af med denne ordning. Første gang var efter regeringsskiftet, og den kom kun tilbage, fordi bl.a. Venstre pressede på for den i sidste års Vækstplan. Selvom det altså ikke er overraskende, kan det undre os gevaldigt, at man ikke vil være med til at give byggesektoren en hjælpende hånd og fremme miljørigtig renovering samt mindske mængden af sort arbejde.

Ordningen har ellers været brugt flittigt af danskerne: Over 550.000 danskere har benyttet sig af dette skattefradrag for håndværksarbejde eller anden service i hjemmet. I Region Midtjylland alene er cirka 134.000, der har benyttet sig af ordningen, hvilket har resulteret i cirka 1.200 jobs. Den slags interesserer åbenbart bare ikke det røde flertal, der er mere interesseret i at forgylde fagbosserne i LO end i at give jobs til de faglærte. Sådan kan man jo have forskellige prioriteter, ikke mindst når Socialdemokraternes partikasse skal fyldes godt op her inden næste folketingsvalg.

Med denne finanslov har det røde flertal vist, hvad de kan finde ud af: At omfordele den velstand, der er, og gældsætte Danmark. Vækst og fremgang må man lede længe efter. Sådan ser vi ikke på det. Vi vil sikre vækst og beskæftigelse – bl.a. i byggesektoren. Valget er dermed klart.