PRESSEMEDDELSE - Handling nu: Endnu en Randers virksomhed lukker

Bombardier lukker i Randers og dermed slutter en mere end 150-årig epoke i byen. Bombardier begrunder lukningen med høje udgifter, og det er desværre endnu et eksempel på, at Danmarks høje skatter og afgifter koster arbejdspladser.

Venstres lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen er ked af nyheden: ”Det er en meget trist dag for Randers, og især for de berørte medarbejdere og deres familier. Randers har mistet alt for mange arbejdspladser de seneste år, og det må der gøres noget ved. Det høje skatte- og afgiftsniveau gør det simpelthen urentabelt at drive den slags virksomheder i Danmark, det står klart for enhver, og derfor må regeringen snart lytte til erhvervslivet og gøre noget ved problemerne.”

Bombardier nævner ligeledes manglende efterspørgsel på nye tog i regionen, som en årsag til at virksomhedens aktiviteter flyttes fra Randers.

Michael Aastrup Jensen udtaler: ”Det er jo decideret absurd, at Bombardier lukker samme dag, som transportministeren beslutter sig for at købe udslidte togsæt til overpris til erstatning for det skandaleramte IC4-tog. En langsigtet investering i renovering af IC3-toget, som Bombardier har tilbudt, ville betyde arbejdspladser i Randers og gode tog til danskerne. Den mulighed har transportministeren desværre hældt af brættet.”

For yderligere kommentarer

Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Tlf. 61624225