Pressemeddelelse: Venstres lokale folketingsmedlem ”Vi kæmper for danskernes frihed”

Hvidsten Kro dannede lørdag formiddag rammerne om Venstre traditionsrige og velbesøgte grundlovsmøde. I sin tale kom Venstres lokale folketingsmedlem, Michael Aastrup Jensen, ind på at friheden i Danmark er under pres fra bl.a. Kina. Ytringsfriheden, demokratiet og individets frihed er ifølge ham under angreb ude i verden, og vi har som liberalt demokrati en pligt til at værne om friheden både i Danmark og i verden.

Kinesernes hastige fremskridt på overvågningsteknologi og en massiv indsats på hacking og spionage udgør i dag en stor trussel mod det danske demokrati.

Hvis vi ikke handler på den trussel, så ender den med at undergrave vores demokrati ” – Michael Aastrup Jensen.

 

Roger Buch bakkede op – Kina er en farlig spiller internationalt

Ifølge Michael Aastrup Jensen er det afgørende, at vi fortsat kæmper for at bevare vores frihedsrettigheder der er os givet i grundloven. Han bakkes op af forsker ved Danmarks Journalist- og mediehøjskole, Roger Buch, der i sin tale bakkede Venstres udenrigsordfører op. Han er på vej med en forskningsartikel om netop Kina, og talte også om den trussel de udgøre mod demokratiet i verden.

  

Kina er på hastig fremmarch, og de vil om få år være en lige så stor magt som USA” – Roger Buch.

Dermed var der internationalt udblik i flere grundlovstaler, men der var også plads til en højaktuel beslutning, der har skabt vrede i Randers.

Friheden kan ikke hegnes inde

Michael Aastrup Jensen vendte også blikket indad, da han i sin tale understregede at han og Venstre står på borgernes side, når de mødes af uretfærdighed fra stat og regering.

Når borgere i Danmark oplever at deres frihed bliver krænket så kæmper vi imod.

Brugerne af Fussingø har kæmpet med alt hvad de har. Deres håb og tro på at man kunne omgøre en uretfærdig beslutning har været imponerende at følge. De har med deres engagement vist at friheden ikke kan hegnes inde – noget der også er i Venstres DNA.  Vi kæmper for danskernes frihed – og kæmper imod når vi oplever uretfærdighed eller ser at borgerens frihed krænkes.”

 

Bemærkning henviser til en beslutning til den lange kamp mode etableringen af naturnationalpark Fussingø, som brugere af Fussingø skovene har ført gennem det seneste år. En kamp som Venstre lokale folketingsmedlem har kast sig ind i.

Recent responses