Pressemeddelelse: Michael Aastrup Jensen vil have sundhedsministeren på banen i sag om overflytning af østjyske børnekræftpatienters behandlingsforløb til Region Hovedstaden.

I går kom det frem at Sundhedsstyrelsen vil centralisere behandlingen af børnekræftpatienter på Rigshospitalet. Dermed lægger sundhedsstyrelsen op til at børnekræftpatienter i Østjylland får ekstra rejsetid for at få behandling. Beslutningen møder skrap kritik fra flere vestdanske regioner, og vil betyde at børnenes behandlingsforløb flyttes fra Østjylland og til Region Hovedstaden. Beslutningen har fået Venstres Michael Aastrup Jensen til at rejse kritik af beslutningen.

 

 

Jeg finder det dybt rystende. Børnekræftpatienter og deres familier har i forvejen brug for en hverdag uden for mange forhindringer, og nu vil man så pålægge familier og børn ekstra rejsetid, uden der er et fagligt belæg. At Rigshospitalet har uudnyttede kvadratmeter, skal ikke gå ud over børnekræftpatienter i Østjylland.”- Michael Aastrup Jensen(V).

 

Flere danske regionsrådsformænd har på baggrund af Sundhedsstyrelsens beslutning om at centralisere behandlingen, rejst en skarp kritik. De påpeger samstemmende at den nuværende kræftbehandling i de vestdanske regioner er af en høj kvalitet og lever op til de internationale standarder. Dermed sætter de tvivl om det sundhedsfaglige belæg bag beslutningen. I Region Midtjylland vil den socialdemokratiske regionsrådsformand, Anders Kühnau, have sin partifælle sundhedsminister Magnus Heunicke, til at gribe ind og stoppe beslutningen. Den kritik er Venstres Michael Aastrup Jensen helt enig i. Han bakker op om kritikken og vil have sundhedsministeren til at gribe ind.

 

Behandlingen på de vestdanske universitetshospitaler er i dag af en meget høj kvalitet, og derfor må den socialdemokratiske sundhedsminister stoppe beslutningen og lytte til sin partifælle i Region Midtjylland. Derfor har jeg naturligvis rejst sagen for ministeren. Jeg forventer ministeren kommer på banen og stopper Sundhedsstyrelsens beslutning.”- siger Michael Aastrup Jensen(V).

 

Michael Aastrup Jensen har rejst sagen for Sundhedsministeren og har i fire spørgsmål bedt ministeren forhold sig til kritikken. Håbet er at det større fokus på sagen, i både pressen og på Christiansborg, kan få ministeren til at stoppe beslutningen. 

Recent responses