Pressemeddelelse: Michael Aastrup Jensen kræver sikkerhed for transporten af mink til destruktion.

Venstres Michael Aastrup Jensen har i et skriftlig spørgsmål til fødevareminister Mogens Jensen, spurgt ind til sikkerheden omkring transporten af mink til destruktion. Det sker på baggrund af flere historier om at flere mink har overlevet transporten til destruktionsstedet.

Randers Amtsavis kunne mandag aften berette at flere mink var blevet skudt ved ankomsten til DAKA, og samtidig viser flere videoer fra sociale medier at mink brændes levende, og at flere mink ikke aflives ordentligt. Det ryster Venstres Michael Aastrup Jensen, der selv er bosiddende tæt på et af DAKAs anlæg, hvor de aflivede mink destrueres.

Jeg er rystet over hvad der er kommet frem. Vi skal naturligvis være 100% sikre på at minkene er aflivede inden de kommer frem til destruktion. Både for at sikre ingen smittede mink kan slippe ud, og for at sikre dyreværnsloven overholdes. Derfor har jeg bedt ministeren svar på, hvad man har tænkt sig at gøre for at sikre at minkene ikke overlever transporten til destruktionsstedet. ” – Michael Aastrup Jensen, Venstre.

Transporten af aflivede mink har allerede trukket flere overskrifter, og særligt de flere medier kunne berette, at en lastbil havde tabt døde mink på E45 og i krydset tæt på DAKA i Randers. Chaufføren er sigtet i sagen, og det får også Venstres Michael Aastrup Jensen til at spørge ind til om fødevareministeren mener forholdsreglerne omkring transporten af mink er tilstrækkelige.

”Vi står i en situation hvor politiet spærrer motorvejen af for at samle de døde mink op. Derfor må ministeren svar på om de nuværende forholdsregler er tilstrækkelige, og om man har tænkt sig at stramme op. I Assentoft hvor jeg bor, var der også tabt døde mink i krydset ned til DAKA, derfor har transporten af aflivede mink min bevågenhed. Ingen borgere i Assentoft, eller andre steder, skal vågne op til døde mink på vejene, så enkelt er det.” – Michael Aastrup Jensen, Venstre.

 

Recent responses