Pressemeddelelse: Michael Aastrup Jensen genvalgt til tung og betydningsfuld post i Venstres Folketingsgruppe

Tirsdag blev Michael Aastrup Jensen af en enig folketingsgruppe genvalgt på den tunge og betydningsfulde post som udenrigsordfører for Venstre. Dermed er det Østjyden på borgen der fortsat lægger den udenrigspolitiske linje for det næststørste parti i Folketinget.

Jeg er naturligvis glad for at gruppen igen peger på mig som udenrigsordfører. Det er en anerkendelse af det arbejde jeg har lagt det sidste år på udenrigsområdet. Som hovedforhandler på rejserestriktionerne tilbage i foråret, de danske IS-terrorister i Syrien og seneste med Afghanistan har der været nok at se til. Derfor er jeg også glad for folketingsgruppens opbakning. ” – Michael Aastrup Jensen, udenrigsordfører for Venstre.

Udenrigsordfører posten er traditionelt set en af de tungere ordførerskaber i Folketinget. Både i Venstre og de øvrige partier, er det et område med stor bevågenhed og som kræver en stor indsigt i et meget varieret område. Udenrigsordføreren er hovedordføreren på udenrigsområdet og tegner dermed partiets politik i samarbejde med underordførerne. Den ene dag kan det dreje sig om den sikkerhedspolitiske trussel fra Kina, mens det dagen efter kan dreje sig om Danmarks rolle i Arktis. Dermed er der stor alsidighed i arbejdsopgaverne, men selvom det fylder meget i arbejdet, er der et andet område der fylder mindst lige så meget.

Selvom jeg i mit ordførerskab berører alle dele af dansk udenrigspolitik er Østjylland fortsat mit område, og hvorfra mit politiske arbejde udspringer. Der er ingen tvivl om at det udenrigspolitisk arbejde fylder ufattelig meget i min dagligdag, men det gør de lokale sager og kampen for at gøre Østjylland endnu bedre også. Jeg bor stadigvæk i Randers, pendler på E45 og benytter de mange kulturelle tilbud i Østjylland samme med min familie. – Michael Aastrup Jensen, udenrigsordfører for Venstre.

Udover udenrigsordførerposten beklæder Michael Aastrup Jensen også posten som næstformand for Udenrigspolitisk Nævn i Folketinget. Om det siger han

Sammen med formanden for Udenrigspolitisk Nævn, Martin Lidegaard(RV), har jeg et godt samarbejde med udenrigsminister Jeppe Kofod (S), og det mener jeg faktisk er rigtig sundt. Danmark har behov for en stabil udenrigspolitik og det kræver en rolig hånd og et godt samarbejde på tværs af Folketinget.” siger  Michael Aastrup Jensen, udenrigsordfører for Venstre.

Recent responses