Pressemeddelelse: E45 til Randers udvides ikke med det nuværende flertal

Venstre i Randers er chokeret over, at den Socialdemokratiske regering og det røde flertal slet ikke ønsker at prioritere en udvidelse af E45 fra Aarhus N til Randers. For Venstre er det stadigvæk en klar politisk prioritet at udvide E45, hvilket også var indskrevet i det udspil, partiet, præsenterede forud for forhandlingerne. Vi har kæmpet som hårdt som vi kunne, men er langt fra tilfredse med aftalen, siger Venstres lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen, og fortsætter:

Vi må desværre konkludere at den socialdemokratiske regering og de røde støttepartier efterlader Randers på perronen. Vores ambition er den samme som under VLAK regeringen. Vi ønsker fortsat en principiel beslutning om at motorvejen skal udvides, senest i 2030. Derfor vil jeg kæmpe benhårdt for at vi får et nyt flertal, som igen vil sætte Randers på landkortet. Selvom vi er med i aftalen er vi ikke bundet af forliget bag aftalen, hvilket betyder at vi med et blåt flertal efter næste valg kan få sat fart på udvidelsen af E45. Det vil jeg arbejde benhårdt for. Det betyder alt, hvem der har flertallet i folketinget, hvilket udfaldet af aftalen også klart viser”. Han fortsætter

 

Vi har vist vejen og er det eneste parti der har fremlagt en fuld finansieret plan, hvor både støjbekæmpelse og en udvidelse af E45 var med. For Venstre er det her et rigtig vigtigt projekt. Derfor var partiformanden også i Randers for at understrege, at det her er et vigtigt projekt for Venstre.  Jeg er glad for den store opbakning partiet har vist over for min lokale mærkesag, og jeg håber vi kan få et politisk flertal der vil gennemføre vores infrastrukturplan efter næste valg.

Heldigvis er der et lille lyspunkt. Vi har, som vi skrev i vores udspil til en aftalen, fået konkrete projekter omkring støjbekæmpelsen i og omkring Randers, så de støjplagede borgere i Vorup og Helsted nu endelig kan få en løsning. Det er jeg rigtig glad for.”- Michael Aastrup Jensen.

 

Det er ikke kun Venstres lokale folketingsmedlem der kritiserer den socialdemokratiske regering. Også Venstres borgmesterkandidat og formand for udviklingsudvalget i Randers Kommune, Christian Brøns(V), er skuffet over den manglende udvidelse af E45. Han peger på at Randers nedprioriteres, hvilket betyder at vækstmuligheder og bosætningen forringes i forhold til andre kommuner. Han siger:

 

Vi må bare erkende at den socialdemokratiske regering og de røde støttepartier ikke har kigget mod Randers i den her aftale. Randers var i forvejen totalt glemt i den socialdemokratiske regerings eget udspil. Det gavne ikke ligefrem vores muligheder for at øge bosætningen og væksten i Randers Kommune. Venstre har været klare i spyttet hele vejen, men flertallet ønskede noget andet, desværre” – Christian Brøns, borgmesterkandidat for Venstre.

Recent responses