Nu kommer Jernhatten på Danmarkskortet

Der er skønt i Molsbjerge og nu kan endnu flere danskere og tilrejsende turister få øjnene op for det attraktive naturområde. Jernhatten er nemlig blevet udpeget til at være en del af den nye naturkanon, som regeringen har taget initiativ til. I alt 15 naturperler har fundet vej til kanonen. Det er udover Jernhatten bl.a. Råbjerg Mile, Svanninge Bakker på Fyn og Mandø i Vadehavet. Det er nogle af de allervigtigste og skønneste naturområder vi har i Danmark. Udvælgelsen er sket i samarbejde med blandt andre Danmarks Naturfredningsforening.

Det kan næppe komme som en overraskelse, at netop Molsbjerge finder vej til listen over de vigtigste naturområder i Danmark. Med en naturkanon ved hånden bliver det nu lettere for turister fra både ind- og udland at finde vej til de største naturoplevelser. Det kan være med til at tiltrække flere turister til hele Djursland. I forvejen har Djursland meget at byde på med bl.a. Djurs Sommerland og Fregatten Jylland. Med optagelsen på naturkanonen er der nu bedre mulighed for, at turisterne bliver lidt længere i vores del af Danmark og ser lidt mere end de fantastiske attraktioner som i forvejen er kendt over det ganske land.

For mig er det vigtigt, at vi får udviklet turismen og skabt flere arbejdspladser indenfor denne branche. Østjylland har meget at byde på og potentialet er stort. Optagelsen på den nye naturkanon er et vigtigt skridt for den samlede turisme på Djursland. Imidlertid skal der også arbejdes med de generelle rammevilkår for at sætte gang i mere aktivitet indenfor turismen. Allervigtigst er det at få udvidet turistsæsonen til større dele af året. Det skaber mere varig beskæftigelse fremfor ustabil sæsonarbejde. I den forbindelse har regeringen, med finansloven for næste år, foreslået at sænke afgiften på strøm til opvarmning af sommerhuse. Det vil gøre det mere rentabelt at leje sommerhuse ud om efteråret og om vinteren uden at elmåleren løber løbsk.

For mig er det vigtigt, at vi har fokus på at skabe et Danmark i bedre balance og her spiller udviklingen af turisterhvervet en meget vigtig rolle.