Når Borgen møder Byen

Skal Østjylland leve op til det vækstpotentiale, som vi er i besiddelse af, er det en absolut nødvendighed, at vi lokale folketingspolitikere går forrest.

Igennem alt for mange år har vi snakket om, at vi burde samarbejde på tværs af partierne til gavn for vores region, men nu bør snakken afløses af handling. Vi må skabe et forum, som aktivt arbejder for, at regeringen (uanset farve) husker Østjylland.

20/ 1 inviterede det aarhusianske erhvervsliv lokale folketingspolitikere til dialogmøde om bl. a. lokal infrastruktur. Idéen bag det glimrende initiativ var at bygge bro mellem erhvervslivet og Borgen." Borgen Møder Byen" blev en stor succes, og foran 90 tilskuere fik vi drøftet blandt andet Marselistunnelen, udvidelsen af motorvej E45, Kattegat-forbindelsen samt Aarhus Lufthavn.Det lykkedes os også at skabe grobund for videre politisk samarbejde. Mødet må derfor betragtes som det første spæde skridt på vejen mod et stærkere østjysk fællesskab.

Vi står dog stadig foran store udfordringer. Hidtil har vi ikke være gode nok til at samarbejde på tværs af partierne for at bringe lokalpolitiske dagsordener i søgelyset på Christiansborg.

F. eks. har Marselistunnelen slet ikke fået den landspolitiske opmærksomhed, den fortjener. Tunnelen har folkelig opbakning og vil uden tvivl bidrage til Aarhus' fortsatte vækst. Finansieringen er endda også helt på plads - alligevel har regeringen nægtet Aarhus at gennemføre projektet.

Kattegat-forbindelsen står også den dag i dag langt fra realisering. Forbindelsen er ellers et fantastisk initiativ, der vil kunne skabe arbejdspladser i lange baner, og som vil bringe de to vækstregioner, Østjylland og Storkøbenhavn, sammen.

Jeg er derfor glad for initiativer som "Borger møder Byen", der sætter fokus på lokalt samarbejde og bidrager konstruktivt til egnens fortsatte vækst. Vi skal være bevidste om, at vi på sigt skal arbejde målrettet på at styrke samarbejdet og skabe mere fokus på østjyske initiativer på Christiansborg.