Nu sænker miljøministeren jerntæppet over Fussingø.

Lovforslaget der skal gøre Naturnationalpark Fussingø til en realitet er stemt igennem. Kun Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stemte imod. Det er ærgerligt. Ikke mindst fordi loven nu åbner op for at dyrene der skal udsættes kan undvære det normale tilsyn.

Ministeren har på et tidligere samråd forsvaret planen om at sætte GPS halsbånd og overflyve med droner, med at det var en moderne løsning. Desværre har flere eksempler på mols sat tvivl omkring hvorvidt GPS halsbånd er muligt, da de kan gnave sig ind og lave kødsår på dyrene. Ærgerligt at man ikke vil fastholde dyrevelfærden i den naturnationalpark, men ønsker at lave krumspring og udsætte levende dyr for sult om vinteren.

For mig var der også en anden og helt indlysende grund til at stemme nej til loven. Det er fuldkommen uholdbart at man udruller en naturnationalpark uden at inddrage de mange brugere af Fussingøskovene nævneværdigt. Brugerinddragelsen er alfa og omega, hvis man skal lykkedes med at skabe et sammenhængende område, hvor der ikke kun er plads til dyr men også mennesker. Borgerne i Fussingø Brugerlaug er engagerede, har levere høringssvar, sendt forslag til indhegning der sikre rimelig adgang og har under hele forløbet været meget dialogsøgende. Desværre har de fået en kold afvisning af miljøministeren, og selvom jeg flere gange har stillet spørgsmål til brugerinddragelsen, adgangen for de nuværende brugere af skovene og sikkerheden ved at have store dyr til at gå rundt i indhegninger sammen med besøgende. Men lige lidt har det hjulpet. Miljøministeren og den socialdemokratiske regeringen har ikke ville lytte, men har i stedet valgt at tromle hen over de mange borgere. Dette ville jeg på ingen måde bakke op, og derfor stemte jeg og Venstre nej til forslaget.

Recent responses