Michael taler ved Boris Nemtsovs begravelse

Michael Aastrup Jensen deltager i begravelsen af den russiske oppositionspolitikker Boris Nemtsov. Venstres kulturordfører skal holde tale ved mindehøjtideligheden i Moskva, og deltager som repræsentant for de europæiske liberale, ALDE.

Drabet på Boris Nemtsov er endnu et angreb på den smule af demokrati der er tilbage i Rusland. Nemtsov var et demokratisk fyrtårn, der betalte med sit liv for retten til frihed og demokrati i Rusland. Jeg er stolt over, at jeg på vegne af alle liberale i Europa skal holde tale ved Boris Nemtsov begravelse, så vi kan sende et klart signal om, at vi står skulder ved skulder med de demokratiske kræfter i Rusland udtaler Michael Aastrup Jensen.

Michael Aastrup Jensen er vicepræsident for den liberale gruppe i Europarådet, og har i mange år beskæftiget sig indgående med situationen i Rusland. Sidste år fik han vedtaget en resolution i Europarådet, som fratog Rusland stemmeretten på baggrund af den russiske annektering af Krim-halvøen.

Vi har en forpligtigelse til at presse de russiske myndigheder til at finde de ansvarlige for denne forbrydelse. Drabet er tydeligvis politisk motiveret af de kræfter som bekæmper europæiske værdier som demokrati, menneskerettigheder og frihed udtaler Michael Aastrup Jensen.

Praktisk information:

Mindehøjtideligheden finder sted tirsdag d. 3. marts fra kl. 10.00 i Sakharov Centeret i Moskva.

Talerne begynder kl. 13.30. Selve begravelsen foregår på Troyekurovskoye kirkegård fra kl. 15.30-17.00 (alle tidspunkter lokal tid).