Michael Aastrup valgt som udenrigspolitisk ordfører

Det lokale folketingsmedlem, Michael Aastrup Jensen (V), er i dag blevet valgt til den vigtige post som Venstres udenrigspolitiske ordfører. Det sker i forbindelse med konstitueringen i Venstres folketingsgruppe efter det netop afholdte folketingsvalg.

 - Jeg er meget begejstret for min nye post og dybt taknemmelig over dette store skulderklap fra mine gruppefælder, udtaler en glad Michael Aastrup Jensen.

- Det udenrigspolitiske har altid ligget mit politiske hjerte nær. Vi har en verden som desværre bliver mere og mere ustabil, også i lande som ligger tæt på Danmark. Derfor vil udenrigspolitikken blive mere og mere central på Christiansborg, for kampen for demokrati, ytringsfrihed, fred og stabilitet vil altid være de vigtigste for os.

Med udnævnelsen til udenrigspolitisk ordfører bliver Michael Aastrup Jensen samtidig medlem af Udenrigspolitisk nævn. Det er Folketingets ældste udvalg og har derfor en særlig status på Christiansborg, hvor det fortrinsvis er partiledere som er medlem.

- Det er en helt speciel oplevelse at tage plads i nævnet, hvor så mange afgørende beslutninger gennem tiden er blevet debatteret, siger Michael Aastrup Jensen.

Han får desuden også posten som Venstres udviklingsordfører, så hele Udenrigsministeriets område bliver hans politiske ansvar i Venstres folketingsgruppe.

Posten som udenrigspolitisk ordfører indebærer naturligvis nogle rejser rundt om verden, men han slår fast, at fokussen på de lokale udfordringer i Østjylland stadigvæk er vigtigst for ham i hans politiske arbejde.

- Uanset hvilke ordførerposter jeg har haft, har jeg altid lagt vægt på det lokale engagement. Jeg sætter stor pris på at møde mine vælgere hver uge i Randers og Østjylland, når jeg er hjemme i Assentoft. Det er dem, jeg repræsenterer i København og uden dem ville mine dage som Folketingsmedlem være talte, siger Michael Aastrup Jensen

Michael Aastrup Jensen lægger samtidig vægt på, at der til trods for flere nye initiativer i Randers og Østjylland stadig er meget at tage fat på lokalt. Udvidelse af E45, ny forbindelse over Randers fjord og bedre infrastruktur til Tirstrup lufthavn er bare nogle af de opgaver som udenrigspolitikken må vige for i Michaels fremtidige politiske virke.