Michael Aastrup: Regeringen må gøre det klart om sommerlande og zoologiske haver kan åbne

Det lokale folketingsmedlem omtaler regeringens uklarhed som en ”bombe under turismen i Østjylland”.

Med de seneste udmeldinger fra regeringen er det nu fuldstændigt uklart, om landets sommerlande og zoologiske haver kan åbne. Tidligere hed det, at de kunne åbne 1. maj, men nu fraråder regeringen det. Det skaber enorm usikkerhed for den fremtidige drift for en række af Østjyllands store attraktioner. Det lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) tager derfor sagen op overfor erhvervsminister Simon Kollerup.

”Det er dybt uansvarligt, at regeringen ikke kan give en klar melding. Eksempelvis så aner Djurs Sommerland ikke om at de kan åbne eller ej. For en attraktion, der har hele omsætningen om sommeren er det nødvendigt at vide, hvornår der kan åbnes og hvilke forholdsregler der skal tages, således at alle kan tage i sommerland uden at frygte for de sundhedsmæssige konsekvenser. Det er simpelthen en bombe under vores attraktioner her i Østjylland, at de ikke ved om de kan åbne. De går en meget svær sæson i møde og regeringens zigzagkurs har ikke gjort det lettere for dem, tværtimod”. - udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Djurs Sommerland og Randers Regnskov har en meget stor betydning for turismen på Djursland og hele Østjylland. De er hvert år med til at tiltrække mange overnattende turister og derfor er deres overlevelse altafgørende for hele turistbranchen i Østjylland.

”Det er regeringens ansvar at sikre, at vores store turistattraktioner kan komme igennem krisen og ikke bukker under. Første skridt er naturligvis at der gives krystalklare udmeldinger på hvornår de kan genåbne og derefter må vi se på om hjælpepakkerne er gode nok i forhold til lige præcis denne her type virksomheder”. – udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)

For yderligere kommentarer

Michael Aastrup Jensen, MF (V), tlf. 61624225