Michael Aastrup jubler: Massivt pres betyder, at Daka investerer tocifret millionbeløb i nyt anlæg med færre lugtgener

I årevis har naboerne været generet af Dakas anlæg i Assentoft. Det lokale folketingsmedlem har rejst sagen over for miljøministeren og været i dialog med landbrugets organisationer om problemet.

Nu kan naboerne så endelig slippe for de tilbagevendende lugtgener, eftersom Daka investerer et tocifret millionbeløb i et nyt luftforbrændingsanlæg. Det nye anlæg forventes klar til påske 2021.

”Jeg bor selv i Assentoft, så jeg kender alt til lugtgenerne. Det er derfor glædeligt, at det massive pres, som jeg har været med til at lægge, nu betyder, at Daka gør noget ved problemerne. Det er simpelthen en god dag for de hårdt plagede naboer.” – udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Venstres borgmesterkandidat Christian Brøns har ligeledes brugt mange kræfter på at finde en løsning for naboerne til Daka:

”Det er glædeligt, at anlægget nu bliver skiftet ud med tidssvarende teknologi, som reducerer lugtgenerne. Det er ganske enkelt ikke rimeligt at skulle leve med voldsomme lugtproblemer den ene gang efter den anden” – udtaler Christian Brøns, borgmesterkandidat (V)

Det lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen har ved flere lejligheder taget sagen op med miljøministeren, eksempelvis i folketingets spørgetid. Det har især undret Michael Aastrup Jensen, at der ikke kunne findes et teknologisk løsning på problemet med lugt fra anlægget.

”Jeg har stillet utallige spørgsmål omkring Daka til ministeren, og vi har også diskuteret emnet i Folketingets spørgetid, så der er ingen tvivl om, at Daka har været på ministerens radar. Jeg har især presset på for, at der skulle findes nogle teknologiske løsninger på den stærkt ildelugtende proces.  Nu kommer virksomheden så miljømyndighederne i forkøbet ved selv at gøre noget ved problemerne i form af en meget stor investering i den allernyeste teknologi. Jeg er virkelig glad for at Daka har indvilliget i at gøre noget ved lugtproblemerne og investere i et anlæg som tager hensyn til naboerne.” – udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)

For yderligere kommentarer

Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Tlf. 61624225