Michael Aastrup Jensen vil samle alle østjyske folketingskandidater om en fuld udvidelse af E45

I dag har Business Region Aarhus’ Mobilitetskommission fremlagt deres rapport om trængselsproblemerne på E45. Den peger entydigt på, at der er akut behov for en udvidelse af motorvej E45 og peger på, at det ikke kun er et kort stykke på E45, der har brug for en udvidelse. Faktisk viser rapporten, at der er et akut behov for udvidelse mange steder i Østjylland.

Michael Aastrup Jensen: ”Rapporten overrasker mig egentlig ikke synderligt, for det er jo noget, jeg længe har vidst. Jeg har adskillige gange opfordret transportministeren til at finde en løsning på problemet, men der er ikke sket noget. Med denne rapport vil jeg nu tage kontakt til alle de østjyske folketingskandidater på tværs af partiskel for at lave en aftale om en fuld løsning. Jeg vil bede dem om at indgå en aftale om, at hvem end der vinder regeringsmagten, så skal vi sammen arbejde for en fuld løsning på trængselsproblemet og en udvidelse af E45”

Ifølge Mobilitetskommissionen vil der i 2020 være kritisk trængsel på de mest belastede strækninger mellem Ejer Baunehøj og Hadsten og ved Randers Syd. Det betyder, at bilisterne oplever meget ujævn kørsel og ofte helt må stoppe op. Mobilitetskommissionen foreslår blandt andet en udvidelse af E45 fra Vejle til Randers.

Jeg vil opfordre mine østjyske kollegaer til, at vi står sammen om Østjylland og får lavet en fuld løsning på det enorme trængselsproblem, vi har. Det nytter ikke noget med en halv og midlertidig løsning. Mobilitetskommissionen foreslår blandt andet en udvidelse fra Vejle til Randers, og det mener jeg kun kan gå for langsomt. Det er altafgørende for vores område, at vi kan sikre fremkommelighed og god infrastruktur. Det er nemlig med til at skabe vækst og arbejdspladser”, siger Michael Aastrup Jensen.