Michael Aastrup Jensen genvalgt til vigtig ordførerpost

På torsdagens gruppemøde blev det lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen genvalgt som Venstres udenrigs- og udviklingsordfører.

”Jeg er rigtig glad for at kunne fortsætte på en vigtig og central post. Vi lever i en verden, der er under konstant forandring og derfor betyder det udenrigspolitiske meget for Danmark. Tag bare Trump og Putin, der er to herrer, vi konstant må forholde os til som et lille land. Som ordfører er det dog mødet med de danske soldater i verdens brændpunkter, der har gjort det største indtryk på mig. ”. – udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Hele spørgsmålet om dansk udlændingepolitik spiller også en central rolle i udenrigs- og udviklingsordføreren daglige arbejde. Michael Aastrup Jensen er som ordfører medlem af den politiske følgegruppe for hjemsendelse af afviste asylansøgere. Følgegruppen består bl.a. af integrationsminister Inger Støjberg (V) og Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti

”Vi skal bruge vores udviklingspolitik aktivt. Hvis man vil modtage dansk udviklingsbistand, så skal man naturligvis også modtage ens egne afviste asylansøgere. Sammen med bl.a. Inger Støjberg arbejder vi målrettet på at forbedre mulighederne for at hjemsende langt flere afviste asylansøgere. Det samme gælder i forhold til udenlandske kriminelle. De skal afsone i hjemlandet, fremfor at fylde i dyre danske fængsler” – udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)