Michael Aastrup genvalgt som Venstres udenrigsordfører

På dagens gruppemøde i Venstres folketingsgruppe blev Michael Aastrup Jensen genvalgt som udenrigsordfører. Det skete i forbindelse med den rokade, som blev udløst af, at partiformand Jakob Ellemann Jensen besluttede at stoppe som gruppeformand og samtidige ønskede at sætte sit eget hold. Posten er en af de mest centrale ordførerområder, så derfor er det lokale folketingsmedlem glad for ledelsens tillid og opbakning. Udover posten som udenrigsordfører blev Michael Aastrup Jensen også genvalgt til den indflydelsesrige post som næstformand for Folketingets Udenrigspolitiske Nævn.

”Jeg er rigtig glad for at være udenrigsordfører, og derfor er det et klap på skulderen, at ledelsen fortsat har tillid til, at jeg skal bestride en af de vigtigste poster i Venstres folketingsgruppe. Der er rigtig mange væsentlige opgaver at kaste sig over, bl.a. i forhold til at få genåbnet Danmarks grænser for turister. Det er en opgave, som også har stor lokal betydning for vores mange arbejdspladser inden for turisme. Samtidig så lever vi i en omskiftelig verden, hvor Kina, Trump og Putin skaber nye udfordringer for Danmark – navnlig i forhold til Arktis, hvor Danmark spiller en nøglerolle.”. – udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Michael Aastrup Jensen har gennem en årrække beskæftiget sig med udenrigspolitik, men det vigtigste er imidlertid de lokale dagsordner. Især udvidelsen af E45 fylder meget blandt de mange lokale sager, som Michael Aastrup Jensen tager op i folketingssalen eller over for regeringens ministre.

”Jeg omtaler nogle gange mit kontor som Randers’ uofficielle ambassade i København. Det er fordi min vigtigste opgave som folkevalgt er at kæmpe for de lokale sager. For tiden er det udvidelsen af E45, der fylder rigtig meget, for det er nu, det gælder om at få hele strækningen til Randers med. Der skal i hvert fald ikke være et eneste medlem af folketinget eller regeringen, som er i tvivl om, at jeg kæmper for at få sat udvidelsen i gang. ”. –udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)