Mere fleksibel Boligjobordning

Michael Aastrup Jensen, Medlem af Folketinget, Valgt og bor i Østjylland (V)

Vi er rigtig mange, der har en travl hverdag med arbejde, børn og fritidsaktiviteter, hvor der ikke er meget tid til overs til rengøring og vedligeholdelse af hjemmet. Derfor fik vi indført Boligjobordningen i 2011, som vi løbende har arbejdet for at gøre permanent, hvilket lykkedes i 2018 med et bredt flertal. Boligjobordningen er en mærkesag for Venstre, fordi det bidrager til en mere fleksibel hverdag. Det vil især hjælpe børnefamilierne, men også de mange som foretrækker fagfolk fremfor selv at begive sig i kast med tvivlsomme gør-det-selv projekter.  

Nu skal vi arbejde for at få ordningen udvidet. Som ordningen ser ud nu, kan man samlet få et fradrag på 18.000 kr., hvoraf 6000 er øremærket til serviceopgaver som rengøring og børnepasning, og 12.000 kan bruges på håndværksopgaver. Det kunne fx være udskiftning af vinduerne, så husene holder bedre på varmen. Det sparer både på varmeregningen og varmeproduktionen.

Jeg og Venstre vil dog gerne have udvidet ordningen, så man kan få et større fradrag på serviceopgaverne. Det gør det billigere at få børnepasning og rengøring i hjemmet. Det giver forældrene tid til at bruge mere kvalitetstid med børnene i stedet for at gøre rent, og gør det lettere at få børnene hentet lidt tidligere fra SFO, så de ikke skal sidde og vente som de sidst, men i stedet kan blive passet hjemme. Kombineret med den nye mulighed for at veksle pasning i daginstitutionen til børnepasning i hjemmet får børnefamilierne pludselig langt flere muligheder til at være sammen med deres børn, samtidig med at det sikres at de mindste ikke behøver at tilbringe så lang tid i institution. Som forældre er det den slags tid, man altid gerne vil have mere af, og det vil Boligjobordningen fremover give endnu mere mulighed

Jeg håber derfor, at vi snart få behandlet en god udvidelse af ordningen. Det vil være til glæde for os alle sammen, og derfor stiller Venstre sig i spidsen for at få det gennemført.