Massiv støtte til østjyske kulturinstitutioner

Venstres lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen jubler over, at det er lykkedes i forbindelse med finansloven for 2017 at sikre millionbevillinger til Fregatten Jylland, Gl. Estrup Landbrugsmuseum og Den Gamle By. 

Det har været en mærkesag for Venstres lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen at sikre fortsat støtte til en række vigtige østjyske kulturinstitutioner. Med finansloven for næste år er der nu ro omkring alle tre institutioner de næste fire år.

”Det er livsvigtige bevillinger der nu er sikret til nogle af vores meste folkekære kulturinstitutioner. Det er glædeligt, at de ikke behøver at bekymre sig om driftstilskud de næste fire år. Nu kan kræfterne i stedet bruges på at udvikle museumsdriften, og i den forbindelse kan vi glæde os over at f.eks. Den Gamle By er populær som aldrig før. Med den nye bevilling på finansloven så har vi sikret, at den positive udvikling kan fortsætte de kommende år. Det er til glæde for østjyderne og for de mange turister der besøger vores område”. - udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)

For Venstre har det været afgørende, at kulturen kommer ud i hele Danmark og ikke blot centreres i hovedstaden.

”Det er ikke første gang, at jeg har kæmpet for støtten til disse tre populære lokale museer. For fire år siden var det med nød og næppe at institutionerne blev sikret en bevilling. Det er glædeligt, at det nu er lykkedes at sikre arbejdsro til museerne de næste fire år igen”. – udtaler Michael Aastrup Jensen

For yderligere kommentarer

Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Tlf. 6162 4225

Fakta:

  • Fregatten Jylland 3,0 millioner årligt i perioden 2017-2020
  • Gl. Estrup Landbrugsmuseum 1,5 millioner årligt i perioden 2017-2020
  • Den Gamle By 3,0 millioner årligt i perioden 2017-2020