Maja Panduro og Michael Aastrup Jensen debatterede politik på McDonald's i Randers

Mandag den 18. maj 2015 satte de to lokale folketingsmedlemmer Maja Panduro (S) og Michael Aastrup Jensen (V) hinanden og alle interesserede i stævne for at tale politik. Midt i den politiske debat lancerede de to politikere en ny og positiv kampagne for Randers. Kampagnen sætter fokus på alle de muligheder, som Randers tilbyder byens og områdets borgere.

 

Den politiske debat fandt sted på McDonald’s på Tørvebryggen i Randers, som venligt åbnede døren for de to lokale folketingsmedlemmer. 

Det var en sjov og anderledes måde at debattere politik på. Det er vigtigt, at politiske debatter ikke kun foregår fjernt fra borgerne, men i stedet rykkes ud dér, hvor borgerne er. På den måde sikrer vi, at politikken kommer i øjenhøjde – og på den måde bliver vi som lokale politikere også opdateret på, hvad der betyder noget for randrusianerne, siger Michael Aastrup Jensen

Politik kommer os alle sammen ved. Derfor har vi også brug for at høre flest mulige - og så nytter det ikke noget kun at diskutere som vi plejer. Det var fedt at opleve at mange randrusianere gerne ville bruge deres mandag aften på McDonald’s på at snakke politik. Og de fremmødte havde masser at byde på, som jeg tror vi begge vil tage med til Christiansborg og i vores videre politiske arbejde, siger Maja Panduro

Udover den politiske debat, hvor der livligt blev talt om Randers’ udfordringer, og om, hvordan udfordringerne skal løses, så lancerede Maja Panduro (S) og Michael Aastrup Jensen (V) også en ny og positiv Randers-kampagne. De ønsker – på tværs af partiskel – at nedbryde nogle af de fordomme om Randers og randrusianerne, som i den seneste tid er opstået på eksempelvis de sociale medier. Kampagnen skal fortælle København og de andre større byer, at Randers faktisk er en god by at bo, studere og drive virksomhed i. 

Vi kan og skal være stolte af vores by, og det skal vi fortælle til andre. Jeg er glad for, at jeg sammen med kollega, Maja Panduro, kan lancere denne kampagne, for der er behov for at give Randers og randrusianerne den positive omtale, som byen fortjener, siger Michael Aastrup Jensen. 

Michael og jeg er uenige om rigtig meget. Men vi er enige om at Randers er værd at kæmpe for. Så det gør vi i det daglige på Christiansborg, men der er altså også god grund til i det hele taget at minde om Randers' og randrusianeres styrker og alt det vi har at være stolte af og glade for. Vi skal have mere Randers og færre fordomme. Det håber jeg, mange vil bidrage til, siger Maja Panduro.